Φιλή ζωής 90 ημερών από τις ΗΠΑ στην Huawei για το Android

Techblog.gr

Μετά την απαγόρευση και την αναστολή των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Google με την Huawei, το τμήμα εμπορίου των ΗΠΑ εξέδωσε ένα νέο waiver (εξαίρεση/ απαλλαγή) το οποίο επιτρέπει στην Huawei να συνεχίσει να αγοράζει περιορισμένα εμπορεύματα από εταιρείες των ΗΠΑ για λόγους συντήρησης.

Μέσα από αυτή την απαλλαγή των 90 ημερών, η Huawei θα μπορέσει να αγοράσει υπηρεσίες software και hardware για να διατηρήσει την τρέχουσα υποδομή της καθώς και να παρέχει ενημερώσεις λογισμικού στις υπάρχουσες συσκευές Android.

Επίσημη αντίδραση της Huawei για τον αποκλεισμό της από το Android με απόφαση Τραμπ

Ωστόσο, όπως ανέφερε το Reuters, η Huawei εξακολουθεί να απαγορεύεται να αγοράζει ανταλλακτικά και εξοπλισμό για την κατασκευή νέων συσκευών, πράγμα που σημαίνει ότι, σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, η εταιρεία μπορεί μόνο να κατασκευάζει και να συντηρεί μοντέλα συσκευών που ήδη κυκλοφορούν και μέχρι να εξαντληθούν τα αποθέματά τους.

Να θυμίσουμε ότι εκτός από την Google και οι εταιρείες κατασκευής chip Intel, Qualcomm, Xilinx και Broadcom έχουν παγώσει τη συνεργασία τους με την Huawei.

Πηγή

Techblog.gr

Κώστας Βλαχάκης