17 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας

Techblog.gr

Η 17η Μαΐου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας. Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την επέτειο από την υπογραφή της πρώτης Διεθνούς Σύμβασης Τηλεγράφων, που είχε σαν αποτέλεσμα τη μετέπειτα δημιουργία της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU) η οποία συγκροτήθηκε το 1865.

Σήμερα γιορτάζουμε την προσφορά του Διαδικτύου και των άλλων τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας τόσο στην κοινωνία όσο και στην οικονομία. Η εποχή, στην οποία ζούμε, συχνά αποκαλείται «κοινωνία της πληροφορίας». Χαρακτηρίζεται από την ευρεία χρήση των τεχνολογιών για τη μετάδοση κάθε είδους πληροφοριών (εικόνας, ήχου, δεδομένων, κλπ) σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Όπως είναι φυσικό, στο πλαίσιο αυτό, οι νέες τεχνολογίες της πληροφορίας και της επικοινωνίας διαδραματίζουν θεμελιώδη ρόλο στην ανάπτυξη και επαναδιαμόρφωση των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών.

Γι’ αυτό και επιπρόσθετος στόχος της ημέρας αυτής είναι να τονίσει τη συμβολή του Διαδικτύου στις επιχειρήσεις και τις οικονομίες, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη να γεφυρωθεί το ψηφιακό χάσμα, όπου αυτό παρατηρείται και όσον αφορά στην απόκτηση και τη μετάδοση γνώσεων.

Techblog.gr

Αλέξανδρος Παππάς