Asus Zenfone 6: Με Flip-up κάμερα, 4K στα 60fps, 5.000mAh μπαταρία και τιμή 500 ευρώ

Techblog.gr

Το Asus Zenfone 6 σχεδιάστηκε με στόχο να προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να κάνουν ότι αυτοί θέλουν. Η συσκευή κοστίζει 500€ και η ανακοίνωση εν μέρη προκάλεσε έκπληξη, διότι πλέον σπάνια βλέπουμε flagship συσκευές με χαμηλή τιμή.

Η Asus είχε θέσει εξ αρχής κάποιους σχεδιαστικούς στόχους. Το Asus Zenfone 6 δεν έπρεπε να είναι πλατύτερο από 75 χιλιοστά και οι διατάσεις του έπρεπε να επιτρέπουν το άνετο κράτημα. Τα παραπάνω καθόρισαν το μέγεθος της IPS LCD οθόνης, η οποία είναι 6,4 ίντσες, έχει μέγιστη φωτεινότητα 600 nits, υποστηρίζει DCI-P3 και καλύπτει το 92% της πρόσοψης.

Επιπλέον, η Asus θέλοντας να επιτύχει έναν all-screen σχεδιασμό χωρίς παρεμβολές, απέφυγε τη χρήση notch ή punch hole. Ωστόσο, για να καταφέρει να διατηρήσει το κόστος του Asus Zenfone 6 χαμηλό, χρησιμοποίησε παραδοσιακό αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων και όχι in-display.

Η προσπάθεια της μείωσης του κόστους, αλλά και της διατήρησης του all-screen σχεδιασμού συνεχίστηκε με τις κάμερες του Asus Zenfone 6. Η εταιρεία προσανατολίστηκε στη λογική του Samsung Galaxy A80 το οποίο έχει ένα σετ καμερών για κανονική και selfie χρήση. Απλά η Asus δημιούργησε έναν flip-up μηχανισμό που αναδιπλώνει της κάμερες εμπρός και πίσω από τη συσκευή.

Οι κάμερες του Asus Zenfone 6 είναι μία 48MP Sony IMX586 με 0.9µm pixels και διάφραγμα f/1.8, μαζί με μία 13MP 125° ultra-wide. Από πλευράς δυνατοτήτων, οι κάμερες του flagship της Asus καταγράφουν 4K βίντεο στα 60fps με EIS, ενώ η Asus ανέπτυξε το HDR+ Enhanced και τη Night Mode που βασίζονται στη σύνθεση πολλών καρέ για τη βελτίωση της ποιότητας της εικόνας.

Στο εσωτερικό του Asus Zenfone 6 θα βρούμε τον Snapdragon 855, 8GB μνήμη RAM, μέχρι 256GB UFS 2.1 επεκτάσιμο χώρο αποθήκευσης, 5.000mAh μπαταρία με δυνατότητα γρήγορης φόρτισης 18W, και το ZenUI 6 που είναι βασισμένο στο Android 9 Pie.

Κλείνουμε με το πακέτο υπηρεσιών που προσφέρει η Asus, και κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά. To Asus Zenfone 6 διαθέτει διπλούς ενισχυτές και είναι πιστοποιημένο με Hi-Res Audio και η οθόνη είναι προστατευμένη με Gorilla Glass 6.

Επιπλέον η εταιρεία υπόσχεται ότι θα αναβαθμίσει το λογισμικό της συσκευής στις επόμενες δύο εκδόσεις του Android (Q και R) και πώς θα προσφέρει ενημερώσεις ασφαλείας για τουλάχιστον 2 χρόνια.

Όσον αφορά τον περιβόητο flip-up μηχανισμός, αυτός κλείνει αυτόματα σε περίπτωση πτώσης και αντέχει 100.000 άνοιξε-κλείσε. Όλα αυτά, η Asus τα προσφέρει με 500€, και η συσκευή θα κυκλοφορήσει στις 23 Μαΐου.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος