Το 10% των Android συσκευών χρησιμοποιούν την έκδοση Pie εννέα μήνες μετά την κυκλοφορία της

Techblog.gr

Η Google ανακοίνωσε ότι το 10,4% των συνολικών συσκευών που έχουν Android χρησιμοποιούν το Android 9 Pie, το οποίο κυκλοφόρησε στις 6 Αυγούστου 2018. Μέχρι σήμερα, η εταιρεία δεν είχε μοιραστεί ποτέ με το κοινό τα στατιστικά στοιχεία χρήσης του Android 9 Pie. Ωστόσο, στο Google I/O 2019 η εταιρεία ανακοίνωσε τα ποσοστά των συσκευών που έχουν εγκατεστημένη την κάθε έκδοση Android.

Σύμφωνα με τη Google, το 28,3% των συσκευών έχουν εγκατεστημένο το Android 8.0 και 8.1, το 19,2% έχουν Android 7.0 και 7.1, το 16,9% τρέχουν Android Marshmallow, και το Android Lollipop φιλοξενείται από το 14,5% των συσκευών. Στην πέμπτη θέση βρίσκουμε το Android Pie, το οποίο είναι εγκατεστημένο στο 10,4% των συσκευών που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή.

Αντίστοιχα, το Android Oreo εννέα μήνες μετά την κυκλοφορία του ήταν εγκατεστημένο μόνο στο 5,7% των Android συσκευών. Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες αναβάθμισαν τις συσκευές τους στην 8η έκδοση του λειτουργικού με πιο αργούς ρυθμούς σε σχέση με το Android 9 Pie.

Ας ελπίσουμε ότι η Google θα βελτιώσει τους ρυθμούς ενημέρωσης του developer portal, ενισχύοντας περισσότερο την προσπάθεια των εταιρειών να αναβαθμίζουν τις συσκευές τους στην νεότερη έκδοση Android.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος