Τα θετικά μέτρα και τα δημοσιονομικά στο επίκεντρο της συνάντησης θεσμών-κυβέρνησης (video)

Τα θετικά μέτρα και τα δημοσιονομικά στο επίκεντρο της συνάντησης θεσμών-κυβέρνησης (video)

Οι ανακοινώσεις για το πακέτο των θετικών μέτρων για το 2019 και 2020  που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός ήταν  στο επίκεντρο των συζητήσεων της κυβέρνησης  με τους θεσμούς οι οποίοι από την αρχή της εβδομάδας που  έφτασαν στην Αθήνα είχαν ενημερωθεί για το περίγραμμα των  μέτρων αυτών. Οι εκτιμήσεις θα αποτυπωθούν στην Γ΄έκθεση που θα δημοσιοποιηθεί στις 5 Ιουνίου.

Σήμερα η συζήτηση έγινε πιο αναλυτικά με βάση και τις εξαγγελίες των συγκεκριμένων μέτρων με σκοπό την αποτίμηση τους.  Αργότερα αναμένεται και μία ανακοίνωση από την πλευρά των θεσμών όπως γίνεται κάθε φορά όταν ολοκληρώνεται ο κύκλος των επαφών τους στην Αθήνα.

Εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας  σε σχέση με τις χθεσινές ανακοινώσεις, τόνισε χαρακτηριστικά, ότι η δέσμευση που ανέλαβε η Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας  και των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους είναι σαφείς. Ο συμφωνημένος στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα είναι 3.5% έως το 2022.

Στη  σημερινή συζήτηση δεν μετέχει ο υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος  ο οποίος μετέβη στο Βερολίνο προκειμένου να συμμετάσχει  ως παρατηρητής  στη συνάντηση των Σοσιαλιστών υπουργών οικονομικών εν όψη και του ECOFIN στις 17 Μαΐου.

Στη σημερινή συνάντηση αντικείμενο συζήτησης είναι και τα δημοσιονομικά μεγέθη για την τρίτη αξιολόγηση στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής παρακολούθησης.

Ρεποτάζ: Ραλλού Αλεξοπούλου

Σχετική Εϊδηση: Τα δημοσιονομικά στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης κυβέρνησης-θεσμών

www.ert.gr

Παντιάς Ζαχαριάδης

Αφήστε μια απάντηση