Ημερίδα «Hellas to the moon» – «Η Ελλάδα κέρδισε το στοίχημα» (video)

Ημερίδα «Hellas to the moon» – «Η Ελλάδα κέρδισε το στοίχημα» (video)

Κερδίσαμε το στοίχημα της δημιουργίας του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ), τόνισε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη ημερίδας με θέμα: «Hellas to the Moon».

«Αισθανόμαστε υπερήφανοι που η χώρα μας ανεβαίνει το πρώτο, αλλά πολύ σημαντικό σκαλί στον παγκόσμιο διαστημικό χάρτη», τόνισε ο Νίκος Παππάς αναφερόμενος στην αποστολή ελληνικού ρομποτικού οχήματος στη Σελήνη, το 2022 και γενικότερα στα «οφέλη για την Ελλάδα», από τον αμυντικό τομέα μέχρι τις ευκαιρίες για τις νεοφυείς επιχειρήσεις.

Σε λίγες ημέρες ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος, o Hellas Sat 4 θα λάβει την τελική θέση τροχιακή του θέση, υπενθύμισε ο Νίκος Παππάς.

Απευθυνόμενος στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη που συμμετέχει στην ημερίδα ο Νίκος Παππάς τον ευχαρίστησε που «έχει αγκαλιάσει τη διαστημική πολιτική της χώρας με συνείδηση πόσο σημαντική είναι για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Στην ατζέντα της ημερίδας (09.00 ως 14.00), στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στην Καλλιθέα, κυριαρχούν θέματα συντονισμού της αποστολής ελληνικού ρομποτικού οχήματος στη Σελήνη, όπως συμφωνήθηκε μεταξύ ΕΛΔΟ και NASA πριν από λίγες ημέρες στις ΗΠΑ, ενώ οι εκπρόσωποι των πανεπιστημίων, των ερευνητικών κέντρων και των εταιρειών, που υπέβαλαν ενδιαφέρον για συμμετοχή στο πρόγραμμα, παρουσιάζουν τις προτάσεις τους.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

www.ert.gr

Σοφία Χούντα

Αφήστε μια απάντηση