OnePlus: Δεν θα βγάλει foldable smartphone, ετοιμάζει τηλεόραση και gadgets αυτοκινήτου

Techblog.gr

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η OnePlus φέτος θα κυκλοφορήσει τρία διαφορετικά μοντέλα του OnePlus 7, αλλά κανένα από αυτά δε θα είναι foldable. O CEO της εταιρείας, Pete Lau, πήγε στο Μιλάνο για να μιλήσει με μαθητές στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Σχεδιασμού και μοιράστηκε μαζί τους τις σκέψεις του για το μέλλον.

Σύμφωνα με τον Pete Lau τα foldable τηλέφωνα δεν είναι έτοιμα για το ευρύ κοινό και όχι μόνο λόγω της τιμής τους. Ο CEO της OnePlus είπε πως δεν προσφέρουν κάτι διαφορετικό από τα σημερινά smartphones. Προσθέτοντας ότι οι πτυσσόμενες οθόνες έχουν κάποιες δυνατότητες, αλλά τα τηλέφωνα δεν είναι έτοιμα ακόμη για να τις εκμεταλλευτούν.

Όμως, η OnePlus δεν μένει ποτέ αδρανής, πάντα ασχολείται με κάτι, και γι’ αυτό θέλει να επεκταθεί σε τομείς πέραν των smartphones και των αξεσουάρ που σχεδιάζει για τις συσκευές της. Ο Pete Lau ανέφερε ότι η OnePlus εργάζεται στην κατασκευή μιας τηλεόρασης ή μιας “έξυπνης οθόνης” όπως την ονομάζει ο ίδιος.

Στη συνέχεια, ο Pete Lau είπε ότι θεωρεί τα χειριστήρια ξεπερασμένα και πως το AI μπορεί να μάθει τις συνήθειες μας και να έχει έτοιμες τις κατάλληλες πληροφορίες άμεσα όταν τις χρειαζόμαστε, κάτι σαν το Google Now αλλά σε μεγαλύτερη κλίμακα. Πρόκειται για μία τεχνολογία την οποία θέλει να ενσωματώσει η OnePlus στην έξυπνη οθόνη της.

Η OnePlus θέλει επίσης να ασχοληθεί και με την αυτοκινητοβιομηχανία όσον αφορά το ηλεκτρικό τμήμα ενός οχήματος, αφού η κατασκευή ενός ολόκληρου αυτοκινήτου είναι πολύ περίπλοκη. Ο Pete Lau υπαινίχθηκε ότι θα μπορούσε να αναπτυχθεί τεχνολογία για αυτοκίνητα η οποία βασίζεται στο 5G, όπως για παράδειγμα ένας εξελιγμένος ψηφιακός βοηθός.

Επιπλέον, η OnePlus θέλει να κατασκευάσει προϊόντα γραφείου τα οποία θα αξιοποιήσουν την τεχνολογία 5G και το AI.

Το project της τηλεόραση/έξυπνης οθόνης είναι υπό ανάπτυξη, αλλά είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε πότε θα κυκλοφορήσει. Όσον αφορά τα gadgets για το αυτοκίνητο και το γραφείο, η ανάπτυξη τους θα αρχίσει τα επόμενα χρόνια.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος