Λαχανικά σε συσκευασία… φύλλων δέντρου αντί για πλαστικό!

Perierga.gr - Λαχανικά σε σουπερμάκρετ τυλιγμένα με φύλλα δέντρων αντί για πλαστικό!

Ένας από τους κύριους στόχους της σημερινής κοινωνίας είναι να μειώσει την κατανάλωση πλαστικών και να αλλάξει τη νοοτροπία του κόσμου σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των πλαστικών.

Παρόλο που πολλοί από εμάς πιστεύουμε ότι η ανακύκλωση θα λύσει το πρόβλημα, μάλλον αυτό δεν έχει τόση βάση. Το 2013, εντοπίστηκαν 254 εκατομμύρια τόνοι σκουπιδιών στις ΗΠΑ αλλά μόνο το 30% αυτών ανακυκλώθηκε. Αυτό σημαίνει ότι τα υπόλοιπα κατέληξαν σε χώρους υγειονομικής ταφής και θα παραμείνουν εκεί για πάνω από 1000 χρόνια δημιουργώντας τοξικά αέρια και ρυπαίνοντάς τη γη και τα ύδατα.

Perierga.gr - Λαχανικά σε σουπερμάκρετ τυλιγμένα με φύλλα δέντρων αντί για πλαστικό!

Ανάμεσα στις χώρες που αναζητούν νέους τρόπους αποφυγής των πλαστικών εντάσσονται το Βιετνάμ και η Ταϊλάνδη, που αναζητούν πρόσφορο έδαφος για νέες ιδέες. Μια από αυτές τις ιδέες είναι ένας νέος, φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος συσκευασίας των προϊόντων αποφεύγοντας την πλαστική συσκευασία.

Το σουπερμάρκετ Rimping αποφάσισε να αντικαταστήσει όπου είναι δυνατό τις πλαστικές συσκευασίες με φύλλα δέντρων. Ενώ σε άλλα ράφια τα λαχανικά μπορεί να βρίσκονται σε πλαστικές συσκευασίες, πλέον στο εν λόγω σουπερμάρκετ τα λαχανικά είναι τυλιγμένα σε φύλλα μπανάνας.

Μια ιδέα που σίγουρα έχει θετικό αντίκτυπο και θα ήταν ωραίο να τη δούμε να εφαρμόζεται και από άλλα σουπερμάρκετ.

GD Star Rating
loading…

Λαχανικά σε συσκευασία… φύλλων δέντρου αντί για πλαστικό!, 10.0 out of 10 based on 5 ratings

Αφήστε μια απάντηση