Γνωριμία με την ιστορία του λιμανιού του Πειραιά (video)

Γνωριμία με την ιστορία του λιμανιού του Πειραιά (video)

Μια πρωτόγνωρη ξενάγηση εν πλω στην ακτογραμμή του Πειραιά, βίωσαν σήμερα όσοι ανέβηκαν στο καραβάκι του Αργοσαρωνικού. Πρόκειται για μια πρωτότυπη δραστηριότητα του προγράμματος «το λιμάνι ως θέατρο αλλαγής του κόσμου» που φέρνει πιο κοντά την Αθήνα με τον Πειραιά.

Η βροχερή μέρα δεν εμπόδισε τον κόσμο που είχε εξασφαλίσει δελτίο εισόδου να επιβιβαστεί στο καραβάκι του Αργοσαρωνικού για μια δωρεάν ιστορική ξενάγηση στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.
Η πρωτοβουλία του προγράμματος με τίτλο «Το λιμάνι ως θέατρο αλλαγής του κόσμου: Αθήνα – Πειραιάς, μια σχέση αμφίδρομη», ανήκει στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά και συνδιοργανωτής είναι η «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων.
Στην εν πλω ξενάγηση, οι επιβάτες, ενημερώθηκαν για τη διαμόρφωση του αστικού λιμανιού από το 1834 που σχεδιάστηκε η νέα πόλη έως το 1920 και για τα χρόνια της βιομηχανικής ανάπτυξης του Πειραιά… όταν κάπνιζαν οι τσιμινιέρες και λειτουργούσαν τα Σιλό, τα Λιπάσματα, τα Τσιμεντάδικα, οι Αλευρόμυλοι και τα Πετρελαιοειδή Περάματος.

Θα ακολουθήσουν κι άλλες ξεναγήσεις εν πλω στο λιμάνι, επισκέψεις σε ιστορικά καρνάγια και ναυπηγεία, λογοτεχνικές διαδρομές στη γραμμή Κηφισιά – Πειραιάς, έως τις 21 Απριλίου.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Βασάλου

www.ert.gr

Βιβή Παπαστεφάνου

Αφήστε μια απάντηση