Βουλή – Α’ κατοικία: Ονομαστική ψηφοφορία στις 12:30  

Βουλή – Α’ κατοικία: Ονομαστική ψηφοφορία στις 12:30  

Στις 12:30 θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας για την προστασία της α` κατοικίας, μετά από αίτημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Ο νόμος καλύπτει  7 στους 10 δανειολήπτες, που έχουν «κόκκινα» δάνεια.

Το όριο για τις επιχειρηματικές οφειλές μειώθηκε στις 100.000 από τις 130.000 ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση προχώρησε στην αλλαγή αυτή σε ό,τι αφορά τα επιχειρηματικά δάνεια, προκειμένου να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα για κρατική επιχορήγηση και να διασφαλιστεί η προϋπόθεση να προχωρήσουμε μπροστά και να δοθεί το «πράσινο» φως για την αποπληρωμή του 1 δισ. ευρώ από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών.

Για ένα βήμα επιστροφής στην κανονικότητα έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος τονίζοντας ότι με την τροπολογία επιμερίζεται το κόστος ανάμεσα σε κράτος, τράπεζες και δανειολήπτες,

Περισσότεροι από 1.170.000 συμπολίτες μας θα ωφεληθούν από το επίδομα στέγης και το επίδομα «κόκκινου» δανείου τόνισε  η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, στην παρέμβασή της στη Βουλή κατά τη συζήτηση της τροπολογίας για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

 

www.ert.gr

Κυριάκος Καρυώτης

Αφήστε μια απάντηση