Το OnePlus 7 δεν θα έχει wireless charging, και η εταιρεία δεν θα κυκλοφορήσει foldable smartphone

Μια από τις εταιρείες που βρέθηκαν και παρουσίασαν νέες συσκευές στη MWC 2019, ήταν η OnePlus. Ο CEO της εταιρείας, Pete Lau, σε μια συνέντευξη που έδωσε στο CNET αποκάλυψε μερικές λεπτομέρειες για το επερχόμενο flagship της εταιρείας, το OnePlus 7.

Αν και η ασύρματη φόρτιση είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που έχει κάθε αξιόλογο flagship, σύμφωνα με τον Pete Lau η εταιρεία θεωρεί πως δεν αξίζει να ενσωματώσει τη τεχνολογία αυτή στα προϊόντα της. Ο ίδιος αναφέρει ότι το Warp Charging, προηγουμένως γνωστό ως Dash Charging, που χρησιμοποιεί η OnePlus είναι το καλύτερο που υπάρχει στη βιομηχανία, και ότι η ασύρματη φόρτιση είναι κατά πολύ κατώτερη.

Μία από τις ανησυχίες που εξέφρασε ο Pete Lau, είναι ότι ο χρόνος που απαιτείται για να φορτιστεί ασύρματα μια συσκευή μέσω ενός wireless pad είναι αρκετά μεγάλος, ενώ με ενσύρματη φόρτιση το smartphone φορτίζει πλήρως σε λιγότερο από μια ώρα.

Παρ’ όλα αυτά, η OnePlus δεν έχει ξεγράψει πλήρως τη τεχνολογία, αφού ο Pete Lau ανέφερε πως η εταιρεία εργάζεται πάνω σε project που στόχο έχουν να επιταχύνουν την ασύρματη φόρτιση. Ωστόσο, μέχρι τώρα τα αποτελέσματα δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Κάθε δοκιμή της επιτάχυνσης της ασύρματης φόρτισης οδηγεί σε υπερθέρμανση της συσκευής.

Όταν ο reporter ρώτησε τον Pete Lau, αν η OnePlus θα κυκλοφορήσει ένα foldable smartphone, ο CEO της OnePlus ανέφερε πως το concept των συσκευών αυτών είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Ωστόσο, η τιμή της τεχνολογίας αυτής είναι αρκετά υψηλή, και δεν συμβαδίζει με τους στόχους της εταιρείας, και το καταναλωτικό της κοινό. Στην ουσία, ο Pete Lau παρουσίασε το ίδιο επιχείρημα με τον CEO της Honor, όσον αφορά τα foldable smartphones.

Τέλος, ο Pete Lau, ανέφερε πως έχει πάνω του ένα πρωτότυπο OnePlus 7 αλλά δεν θέλει να το αποκαλύψει. Επίσης, δεν θέλησε να σχολιάσει τις φήμες που θέλουν η συσκευή να έχει pop-up κάμερα, και να μην διαθέτει notch.

Πηγή

The post Το OnePlus 7 δεν θα έχει wireless charging, και η εταιρεία δεν θα κυκλοφορήσει foldable smartphone appeared first on Techblog.gr, η τεχνολογία μας ενώνει.

Χάρης Αναγνωστόπουλος