Γ. Δραγασάκης: Ρύθμιση για τα «κόκκινα δάνεια» εντός Φεβρουαρίου

Γ. Δραγασάκης: Ρύθμιση για τα «κόκκινα δάνεια» εντός Φεβρουαρίου

«Εντός του Φεβρουαρίου» τοποθέτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης τη νομοθετική παρέμβαση για το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων, μιλώντας στη Βουλή.

«Η όποια ρύθμιση πρέπει πρώτα να λαμβάνει υπόψη τις κοινωνικές συνέπειες, τι θα σημάνει δηλαδή μια ρύθμιση για την κοινωνία, όπως το θέμα της πρώτης κατοικίας. Θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη και τις δημοσιονομικές συνέπειες και τις συνέπειες σε ό,τι αφορά την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών. Αυτά είναι πλαίσιο για μια ορθολογική συζήτηση για το θέμα των “κόκκινων” δανείων», είπε ο Γιάννης Δραγασάκης και ανέφερε ότι όσα δήλωσε την περασμένη Πέμπτη στην Επιτροπή Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής παραποιήθηκαν και από μερίδα του Τύπου και από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

«Αποκαλύφθηκε ότι ορισμένες δυνάμεις, στην προσπάθειά τους να αντιπολιτευθούν, θυσιάζουν και σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Θεωρώ θετικό ότι ο Γιάννης Στουρνάρας επισήμως είπε κάτι που έπρεπε να έχει λεχθεί ίσως προ πολλού αλλά ελέχθη τώρα. Ότι τα δύσκολα για τις τράπεζες ανήκουν στο παρελθόν.

Συμφωνώ σε αυτό», ανέφερε ο κ. Δραγασάκης και επέμεινε ότι η μείωση των «κόκκινων» δανείων είναι ένας «ευρύτερος κοινωνικός στόχος» που «δεν έχει λύσεις manual» και «δεν υπάρχει αυτόματος πιλότος για να ξεφορτωθεί μια τράπεζα τα δάνεια αυτά». Αντιθέτως, η όποια ρύθμιση χρειάζεται μελέτη και αξιολόγηση, «διότι διαφορετικά μπορεί να γίνουν ρυθμίσεις που να οδηγήσουν τις τράπεζες να χρειαστούν νέα κεφάλαια.»

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Σοφία Χούντα

Αφήστε μια απάντηση