Συνεχίζεται η κόντρα για την απόφαση των «6» βουλευτών (video)

Συνεχίζεται η κόντρα για την απόφαση των «6» βουλευτών (video)

«Υποκριτική» χαρακτηρίζει τη στάση της ΝΔ η κυβέρνηση, με αφορμή την απόφαση των «6» βουλευτών να προσμετράται η ψήφος τους στις ψήφους της πλειοψηφίας. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ επιτέθηκε στη ΝΔ με την κατηγορία ότι δεν κάνει αντιπολίτευση επί της ουσίας αλλά αντιπολίτευση που υιοθετεί  οποιοδήποτε παραλογισμό,  ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγγέλλει «κοινοβουλευτική ντροπή χωρίς προηγούμενο».

Ερωτηθείς για τις επικρίσεις της ΝΔ περί κυβέρνησης μειοψηφίας ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε: « δεν είμαστε μειοψηφία από τη στιγμή που η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση μετρά 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συν τους 6, μετρά 151» είπε και τόνισε πως από τους 6 βουλευτές οι 3 είναι υπουργοί της κυβέρνησης, κάτι που όπως εξήγησε ο κ. Τζανακόπουλος θα ήταν παράνομο εάν 3 υπουργοί διάκεινται αρνητικά επί της αρχής στα νομοσχέδια της κυβέρνησης.

Για την επιστολή των 6 βουλευτών ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως είναι αποτέλεσμα της στάσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «η ΝΔ επέλεξε επί σειρά ημερών να αμφισβητεί την κυβερνητική πλειοψηφία. Πλέον το τοπίο έχει ξεκαθαριστεί, πλέον τα πράγματα κοινοβουλευτικά είναι παρά πολύ καθαρά είναι τακτοποιημένα και η ΝΔ ακριβώς επειδή βρίσκεται για άλλη μια φορά σε επίπεδο που διαψεύδονται και καταρρέουν όλες οι ανόητες και αστόχαστες αντιρρήσεις που προβάλλει, συνεχίζει με βάση τη δύναμη της αδράνειας να επαναλάβει το αφήγημα των προηγούμενων ημερών μέχρι να ανακαλύψει κάτι καινούργιο, τόνισε.

Ν.Δ: «Ανάμεσα στα 6 δεκανίκια και δυο υβρίδια»

Στην ΝΔ τονίζουν ότι το χθεσινό “πληρεξούσιο” των έξι, όπως το χαρακτηρίζουν, εξευτελίζει στην ουσία της την ελεύθερη εντολή των βουλευτών, που πηγάζει από το ίδιο το Σύνταγμα το οποίο υπαγορεύει στους βουλευτές να λειτουργούν με μόνο γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, αποξενωμένοι από κάθε είδους δεσμεύσεις. “Δεν νοείται σε μια δημοκρατική χώρα ένας βουλευτής να χαρίζει εν λευκώ και προκαταβολική την ψήφο τους σαν να δίνει όρκο αιώνιας πίστης. Δεν νοείται βουλευτής να υπογράφει υπεύθυνη δήλωση μελλοντικής δέσμευσης στην άσκηση των καθηκόντων του” , αναφέρουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προϊιδεάζοντας για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση των Τομεαρχών.

ΚΙΝΑΛ: «Διευρύνθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ προς την ακροδεξιά»

«ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και τα δεκανίκια τους θα τελειώσουν μαζί», σχολίασε σε ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

Σταύρος Θεοδωράκης : «Διπλή η ανηθικότητα των έξι»

«Δεν εκπροσωπούν τους πολίτες που τους ψήφισαν και δίνουν λευκή επιταγή στην κυβέρνηση» τόνισε, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 και τον Γιώργο Παπαδάκη, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και πρόσθεσε: «Οι βουλευτές που είναι σήμερα στην ελληνική Βουλή έχουν εκλεγεί με λίστα. Και οι μετακινήσεις τους είναι άλλο ένα δείγμα του ευτελισμού του πολιτικού συστήματος».

«Το πρόβλημα δημοκρατίας αυτή τη στιγμή στη χώρα είναι μεγάλο. Και οι ένοχοι είναι πολλοί, δεν είναι μόνο ένας. Κάποιοι προσπαθούν να ισοπεδώσουν το Ποτάμι για να μην έχει πολλές επιλογές ο ελληνικός λαός. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη».

Π. Καμμένος:

«Ο κ. Παπαχριστόπουλος πρέπει να παραδώσει την έδρα του και είναι στο χέρι των Τσίπρα και Κουίκ να αποδείξουν αν θέλουν να την κλέψουν από τους ΑΝΕΛ», τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στον τ/σ «Open». Όπως σημείωσε, υπάρχουν δύο επιλογές: Είτε ο κ. Κουίκ θα παραιτηθεί από υπουργός και θα παραμείνει στην ΚΟ των ΑΝΕΛ, είτε θα παραδώσει την έδρα στην κ. Σκλαβενίτη (την επόμενη βουλευτή) και θα παραμείνει υπουργός. «Και βεβαίως υπάρχει η δυνατότητα η επιλογή του κ. Τσίπρα είτε να παραμείνει ο κ. Κουίκ υπουργός χωρίς βουλευτική έδρα, είτε να παραμείνει υπουργός με προίκα (δηλ.) να κλέψουν την έδρα των ΑΝΕΛ» πρόσθεσε.

«Θα στηρίξω τα κοινωνικά νομοσχέδια της κυβέρνησης»,  δήλωσε στην ΕΡΤ ο συνεργαζόμενος με την Κ.Ο των ΑΝΕΛ βουλευτής Κώστας Ζουράρις.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1 /Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς, Γιάννης Τρουπής, Κάτια Αντωνιάδου

 

 

www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση