Λυκούδης: Να υπάρξει μια δημοκρατική, μεταρρυθμιστική παράταξη με αναφορές στους αγώνες της Αριστεράς (audio)

Λυκούδης: Να υπάρξει μια δημοκρατική, μεταρρυθμιστική παράταξη με αναφορές στους αγώνες της Αριστεράς (audio)

Η απόφαση του κόμματος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ ήταν εξαρχής υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, δήλωσε ο βουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ, Σπύρος Λυκούδης στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Γιώργο Πίκουλα και Κωνσταντίνα Δημητρούλη.

Σε ό,τι αφορά τα εσωτερικά του κόμματος και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΠΟΤΑΜΙ ο κ. Λυκούδης είπε ότι τα έχει ήδη επισημάνει,  όπως είπε χαρακτηριστικά-,  ένα κόμμα χωρίς φυσιογνωμιστικά χαρακτηριστικά, χωρίς κεντρικό πολιτικό άξονα, χωρίς γενικό σχέδιο δεν μπορεί να κρατηθεί και πολύ.

Σε ό,τι αφορά το πώς θα κατέβει το ΠΟΤΑΜΙ στις επερχόμενες εκλογές ο κ. Λυκούδης είπε ότι, ο κ. Θεοδωράκης στοχεύει να κατέβει το ΠΟΤΑΜΙ αυτόνομο και στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές.

Θα έπρεπε να υπάρξει μια μεγάλη δημοκρατική μεταρρυθμιστική παράταξη η οποία να έχει και αναφορές στους αγώνες της Αριστεράς, τόνισε. Ένα μεγάλο κομμάτι των δημοκρατικών πολιτών της χώρας έχει στεγαστεί στον ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε, αλλά το αν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει μια τέτοια ευρεία παράταξη αυτό είναι υπό συζήτηση.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

 

www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση