Πραγματογνωμοσύνη της ΕΛΑΣ για Τέμπη: Γνήσια τα αντίγραφα των τριών βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας

Τέμπη | Tempi

Σύμφωνα με την έκθεση της εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης της ΕΛΑΣ είναι γνήσια τα αντίγραφα των τριών βίντεο από την κάμερα 03 που παραδόθηκαν από την εταιρεία INTERSTAR στις 5 Φεβρουαρίου 2025.

Τα συγκεκριμένα βίντεο αφορούν στην εμπορική αμαξοστοιχία, λίγο πριν τη μοιραία σύγκρουση με την επιβατική, στην τραγωδία με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη, στις 28 Φεβρουαρίου του 2023.

Η εξέταση έγινε με συνδυαστική ανάλυση των εν λόγω αρχείων που προέρχονταν από την κάμερα 04 (Ραψάνη), ψηφιακών υδατογραφημάτων που ήταν ενσωματωμένα στα βίντεο, καθώς επίσης και από την εξέταση των διαδικασιών μεταφοράς των αρχείων και των αντίστοιχων logs που δημιουργούνται αυτόματα από τα λογισμικά συστήματα.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση