Eurovision 2024: Η συμμετοχή της Ολλανδίας «δεν θα κάνει πρόβες μέχρι νεωτέρας» – Η ανακοίνωση της EBU

Sweden Eurovision Song Contest Semi-Final

Η συμμετοχή της Ολλανδίας στη Eurovision 2024, βρίσκεται υπό έρευνα από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών (EBU) λόγω ενός ανεξήγητου «περιστατικού» και ο Ολλανδός καλλιτέχνης που εκπροσωπεί την χώρα, Joost Klein δεν θα κάνει ξανά πρόβες μέχρι «νεότερης ειδοποίησης».

Ο Ολλανδός τραγουδιστής έχασε τη θέση του στην προτελευταία πρόβα του σόου στο Μάλμο της Σουηδίας, την Παρασκευή, όπου επρόκειτο να εμφανιστεί στην πέμπτη θέση.

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν ο Joost θα εμφανιστεί στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Η ανακοίνωση της EBU

Η EBU ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Αυτή τη στιγμή διερευνούμε ένα περιστατικό που μας αναφέρθηκε και αφορά στον Ολλανδό καλλιτέχνη. Δεν θα κάνει πρόβες μέχρι νεωτέρας. Δεν έχουμε περαιτέρω σχόλια αυτή τη στιγμή και θα ενημερώσουμε σε εύθετο χρόνο».

Ο 26χρονος συμμετείχε στην πρόβα τζενεράλε στο πρώτο της μέρος, στην παρέλαση με τις σημαίες αλλά στη συνέχεια δεν εμφανίστηκε ξανά στη σκηνή καθώς του το απαγόρευσαν οι διοργανωτές.

Η στάση του Ολλανδού τραγουδιστή το βράδυ της Πέμπτης μετά τον Β Ημιτελικό στην συνέντευξη Τύπου, την ώρα των δηλώσεων της Ισραηλινής τραγουδίστριας, ο οποίος σκέπασε το κεφάλι του με ένα κόκκινο πανί, έχει σχολιαστεί.

Στη συνέντευξη η ισραηλινή τραγουδίστρια ρωτήθηκε από πολωνικό ΜΜΕ αν πίστευε ότι αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια άλλων συμμετεχόντων. Ο συντονιστής της είπε ότι δεν χρειάζεται να απαντήσει στην ερώτηση αν δεν το θέλει. Τότε ο Ολλανδός τραγουδιστής είπε δυνατά: «Γιατί όχι;»

ΠΗΓΗ: Sky News

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr