Conference League: Με το όνειρο του τελικού στις 29/5 ζει ο Ολυμπιακός μετά το θρίαμβο επί της Άστον Βίλα – Επόμενος αντίπαλος η Φιορεντίνα

Greece Soccer Europa League

Στον τελικό του Conference League προκρίθηκε ο Ολυμπιακός, επικρατώντας της Άστον Βίλα με 2-0 στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που προκρίνεται σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, 53 χρόνια μετά το “έπος” του Παναθηναϊκού στο Γουέμπλεϊ. Στον τελικό που θα γίνει στις 29 Μαΐου στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν τη Φιορεντίνα.

«Θρυλική» εμφάνιση κόντρα στην Άστον Βίλα

Το μεγάλο όνειρο έγινε πραγματικότητα. Ο στόχος δεκαετιών επιτεύχθηκε. Ο Ολυμπιακός κερδίζοντας για δεύτερη φορά την Άστον Βίλα με ένα καθαρό 2 – 0, προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Το προτελευταίο κεφάλαιο μιας θετικής πορείας και ένας ιστορικός θρίαμβος που γιορτάστηκε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και σε ολόκληρο τον Πειραιά μέχρι το πρωί.

«Οι ελληνικές ομάδες συνεχίζουν να διαπρέπουν και να μας κάνουν περήφανους. Μετά την πρόκριση Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, η ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού πέτυχε μία ιστορική πρόκριση στον τελικό του Conference League» έγραψε σε ανάρτησή του στην ψηφιακή πλατφόρμα Χ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το να παίξει ο Ολυμπιακός στον τελικό, το να κερδίζει ομάδες οι οποίες είναι Τσάμπιονς Λιγκ με πενταπλάσια μπάτζετ. Να παίζει όπως έπαιξε στην έδρα τους, όπως έπαιξε σήμερα, μας γεμίζει πολύ μεγάλη χαρά» δήλωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός λίγα λεπτά μετά την νίκη στο κατάμεστο από φιλάθλους του Ολυμπιακού γήπεδο.

«Έπιασε» Φαλκάο ο Ελ Κααμπί

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ξανά ο Γιουσέφ Ελ Κααμπί, ο οποίος πέτυχε τα δύο γκολ του Ολυμπιακού στη ρεβάνς του Φαλήρου, ενώ σημείωσε τα πέντε από τα έξι γκολ των Πειραιωτών κόντρα στους “χωριάτες”, με τα οποία έφτασε τα δέκα και είναι στην πρώτη θέση της λίστας των σκόρερ της διοργάνωσης.

Με τα πέντε αυτά τέρματα ο 30χρονος Μαροκινός φορ έγινε ο δεύτερος παίκτης στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που πετυχαίνει αυτό τον αριθμό των γκολ στα ημιτελικά, μετά τον Ρανταμέλ Φαλκάο, όταν αγωνιζόταν με τη φανέλα της Πόρτο στο Europa League τη σεζόν 2010/11, όπως σημειώνει η UEFA.

Με στοιχεία από ertsports.gr

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση