Συνάντηση αντιπροσωπείας Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών με τον Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ

tzanetakos

Συνάντηση με πολυμελή αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU/CSU ) καθώς και με στελέχη του Ιδρύματος Konrad Adenauer είχε σήμερα στη Βουλή, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Πέτρος Τζανετάκος.

Επικεφαλής της Γερμανικής αποστολής ήταν ο Dr. Jörg Semmler Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του CDU/CSU στη γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή και κατά τη διάρκεια της διμερούς συνάντησης συζητήθηκαν η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, η αμοιβαία ενημέρωση για τις Κοινοβουλευτικές πρακτικές και θέματα αντιπροσώπευσης και συμμετοχής της κοινωνίας των πολιτών.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα ενόψει και των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου και ενδεικτικό είναι ότι οι Γερμανοί αξιωματούχοι προσκάλεσαν τον κ. Τζανετάκο στο Βερολίνο προκειμένου να επισκεφθεί το Κοινοβούλιο της χώρας. Από την άλλη πλευρά, ο κ. Τζανετάκος ενημέρωσε τα στελέχη του CDU/CSU για την οργάνωση και λειτουργία του ελληνικού κοινοβουλίου όπως και για τον ελληνικό εκλογικό νόμο.

Εκτός από τον κ. Semmler, στη γερμανική αποστολή συμμετείχαν οι : Paul Göttke, Αναπληρωτής Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του CDU/CSU και επικεφαλής Κοινοβουλευτικών Υπηρεσιών, Dr. Stefan Schmidt, Διευθυντής γραφείου του 1ου κοινοβουλευτικού γραμματέα Thorsten Frei, Silvia Marenow Ειδική Σύμβουλος του Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Επίσης, την αποστολή συνόδευαν οι: Marian Wendt, Διευθυντής, Ίδρυμα Konrad Adenauer Ελλάδας και Κύπρου, Βασίλης Καρύδας-Υφαντής, Public and Government Affairs Manager, Ίδρυμα Konrad Adenauer Ελλάδας και Κύπρου, Λευτέρης Πετρόπουλος, Senior Research Associate / Project Manager, Ίδρυμα Konrad Adenauer Ελλάδας και Κύπρου.

Από ελληνικής πλευράς, εκτός από τον Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Πέτρο Τζανετάκο συμμετείχαν η Ελένη Μακρή και η Ουρανία Κουριδάκη, στελέχη της Κ.Ο της ΝΔ.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση