Στα δικαστήρια για την απολογία του Κωνσταντίνος Φλώρος – Αντιμέτωπος με κακούργημα

Στον Ανακριτή οδηγήθηκε πριν από λίγο ο ανεξάρτητος βουλευτής των Σπαρτιατών Κωνσταντίνος Φλώρος, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος για βιαιοπραγία μέσα στη Βουλή σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου. Είναι ένα αυτόφωρο κακούργημα για το οποίο μάλιστα ο βουλευτής τελούσε από χθες υπό κράτηση.

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του κ. Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία, για διάπραξη κακουργήματος και έτσι ο ανεξάρτητος βουλευτής συνελήφθη αμέσως μετά την πράξη του.

Ο κ. Γραμμένος έχει κατάγματα στα ρινικά οστά, φέρει διάστρεμμα στην γνάθο του, τραυματική ρήξη συνδέσμου του καρπού και του πήχη, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν. Οι γιατροί συνέστησαν ξεκούραση και αναρρωτική άδεια 10 ημερών. Ωστόσο, ο κ. Φλώρος αρνείται ότι τον γρονθοκόπησε.

Σύμφωνα με δηλώσεις της συνηγόρου του κατηγορούμενου, Βάσως Πανταζή, του περιστατικού είχε προηγηθεί «χυδαία λεκτική επίθεση» του θύματος προς τον εντολέα της. Η συνήγορος αναφέρθηκε σε «δικαιολογημένη αγανάκτηση», όπως «προβλέπεται και οριοθετείται στον ποινικό νόμο». Παράλληλα η κ. Πανταζή εκφράζοντας έκπληξη για την κακουργηματική κατηγορία σε βάρος του κ. Φλώρου, έκανε λόγο για «νομική υπερβολή» επί ενός ατυχούς προσωπικού περιστατικού.

Σε φωτογραφίες από τους διαδρόμους της Βουλής, φαίνεται ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης να έχει πέσει στο έδαφος και παριστάμενοι να σπεύδουν προς το μέρος των δύο ανδρών για να τους κρατήσουν σε απόσταση.

Ενώπιον του Ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Ο βουλευτής της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος δήλωσε, αφού ήταν κι αυτός αυτόπτης μάρτυρας: «Ήμουν μπροστά σε αυτό το κατάπτυστο περιστατικό το οποίο αποδεικνύει ότι μέσα στην Βουλή υπάρχει ο Κασιδιαρισμός από κόμματα που αυτοπροσδιορίζονται ως δεξιά. Γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης μπροστά στα μάτια μου. Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης έπεσε στο πάτωμα. Και μάλιστα πήγε στο ιατρείο της Βουλής ενώ ο άλλος φώναζε. Αποδεικνύεται ότι υπάρχει προϊστορία».

Το πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά χρονικά επεισόδιο διαδραματίστηκε κατά την διάρκεια της συζήτησης για την άρση ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου. Σύμφωνα με τον νυν ανεξάρτητο και πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνο Φλώρο, είχε προηγηθεί χυδαία επίθεση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης εναντίον του.

Ενώπιον του Ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση