Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Aπομακρύνεται σταδιακά η αφρικανική σκόνη – Στους 25 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει η θερμοκρασία

ΠΡΩΙΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σταδιακά και από τα δυτικά απομακρύνεται η αφρικανική σκόνη από τη χώρα, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Το απόγευμα το φαινόμενο θα έχει περιοριστεί στο ανατολικό Αιγαίο και μέχρι το βράδυ θα έχει πλέον η ατμόσφαιρα καθαρίσει. Ήδη από το πρωί στα δυτικά πνέουν δυτικοί άνεμοι, στο Αιγαίο οι νοτιοανατολικοί άνεμοι από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς.

Ενδεικτικά η ορατότητα στο αεροδρόμιο του Ελευθέριου Βενιζέλου είναι μόλις στα 6 χλμ. Από πλευράς καιρού σήμερα Τετάρτη 24/4 στην Αθήνα υπάρχουν, σε συνδυασμό με τη σκόνη, και αραιές νεφώσεις με πιθανές κάποιες βροχές στα βορειοδυτικά της χώρας. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει τους 25 βαθμούς Κελσίου ενώ στη Θεσσαλονίκη θα φτάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη προβλέπονται βροχές στα δυτικά και τα βόρεια, λίγες καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα θα πέσει λίγο η θερμοκρασία. Μέχρι την Κυριακή των Βαΐων με κάποιες αραιές νεφώσεις δεν αναμένονται άλλες βροχές στη χώρα. Το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα ανέβει ξανά φτάνοντας στα κεντρικά και νότια τους 24 με 26 βαθμούς βαθμούς. Από τα πρώτα στοιχεία για τη Μεγάλη Εβδομάδα προβλέπεται ότι η θερμοκρασία ενδεικτικά στην Αθήνα θα φτάνει τους 26 με 28 βαθμούς. Aπο το Σάββατο θα επικρατήσουν βοριάδες στο Αιγαίο.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση