Δικηγόρος οικογένειας Λυγγερίδη για τις συλλήψεις: Είναι ίσως η μεγαλύτερη υπόθεση που αφορά το κοινό Ποινικό Δίκαιο

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ËÉÃÊ ÊÁÐ  2023-2024)

Εν αναμονή των απολογιών των 67 συλληφθέντων για την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του αστυνόμου Γιώργου Λυγγερίδη, τον περασμένο Δεκέμβριο στου Ρέντη, στην εκπομπή «Συνδέσεις» του EΡΤΝews μίλησε ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος, Βασίλης Καπερνάρος εκτιμώντας ότι «είναι ίσως η μεγαλύτερη υπόθεση που αφορά το κοινό Ποινικό Δίκαιο».

«Έχουμε μια επιτυχημένη και εξαιρετική δουλειά από πλευράς αστυνομίας υπό την επιτήρηση και της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου αλλά και της εποπτεύουσας εισαγγελέως, κα Περιμένη. Περιμένουμε τώρα τη σκυτάλη της προσήλωσης στο καθήκον και της υποχρεωτικότητας ενάσκησης του λειτουργήματός τους από την πλευρά της Δικαιοσύνη» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Λυγγερίδη.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο ο κ. Καπερνάρος τόνισε ότι ευελπιστεί ότι με την ίδια προσήλωση που έδειξαν οι αστυνομικές Αρχές για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των δραστών θα συνεχιστεί η διερεύνηση και θα διακριβωθεί η ουσιαστική αλήθεια, φτάνοντας μέχρι τα πρόσωπα που ενέχονται στην υπόθεση αυτή.

O 31χρονος αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης πέθανε εξαιτίας του βαρύτατου τραυματισμού που υπέστη από ναυτική φωτοβολίδα που τον χτύπησε όταν χούλιγκαν επιτέθηκαν στα ΜΑΤ έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», στου Ρέντη.

Τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους

Και όπως επισήμανε όλη η Ελλάδα θεωρεί ότι αυτή η υπόθεση «είναι η κορύφωση για να σταματήσει (σ.σ. να δρα) αυτός ο στρατός που εχθρεύεται την ελληνική κοινωνία». Σχολιάζοντας τον μεγάλο αριθμό των συλληφθέντων δήλωσε ότι αυτό εξηγείται γιατί «έχουν συσσωρευτεί οι υπαιτιότητες αρμοδίων οργάνων που δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Πάει πολύ βαθιά αυτή η υπόθεση και θεωρώ ότι είναι ίσως η μεγαλύτερη υπόθεση που αφορά το κοινό ποινικό δίκαιο».

Σύμφωνα με τον κ. Καπερνάρο διαφαίνεται από τις πράξεις τους ότι είχαν σκοπό να σκοτώσουν. «Εάν τώρα δεν στέρξουν όλοι να συνδράμουν να ξεκαθαρίσει αυτή η χαίνουσα πληγή, τότε θα έχουμε σαπίσει. [….] Εδώ είναι που δίνουμε τις εξετάσεις μας σαν λαός και σαν κοινωνικό σύνολο».

Όπως αποκάλυψε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του EΡΤΝews εκπροσωπώντας την οικογένεια του θα δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής εκφράζοντας το φόβο να μην ασκηθούν πιέσεις στις ανακριτικές και δικαστικές Αρχές που θα εμποδίσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤΝews

www.ertnews.gr

Γεωργία Παμπουχίδου

Αφήστε μια απάντηση