Ένθετο Υγεία: Διαγνωστικά τεστ και «έξυπνες» συσκευές στη μάχη κατά του Πάρκινσον

parkinson

Μια νέα θεραπεία με αντισώματα μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη των κινητικών προβλημάτων σε ορισμένα άτομα με νόσο του Πάρκινσον, όπως δείχνουν τα πρώτα δεδομένα κλινικών δοκιμών. Μέχρι σήμερα οι θεραπείες για την νόσο ανακουφίζουν μόνο τα συμπτώματά της και όχι τις υποκείμενες αιτίες της στον εγκέφαλο. Το νέο αντίσωμα φαίνεται να αντιμετωπίζει ένα αίτιο της νόσου και ως εκ τούτου να επιβραδύνει συμπτώματα όπως το τρέμουλο και η δυσκαμψία. Επίσης, με νέες “έξυπνες” συσκευές, που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, οι γιατροί μπορούν να παρακολουθούν την εξέλιξη των συμπτωμάτων του ασθενούς ακόμα και από απόσταση.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο για την ΥΓΕΙΑ του ΕΡΤNEWS:

Νέες ραδιο-ισοτοπικές θεραπείες για «δύσκολους» τύπους καρκίνου

Η εφαρμογή της πυρηνικής ιατρικής υπάρχει σε ένα ευρύ φάσμα παθήσεων αλλά κυρίως στοχεύει στα ογκολογικά νοσήματα, προσφέροντας διάγνωση και θεραπεία. Εκτός από την ευρεία χρήση στον καρκίνο του θυρεοειδούς, υπάρχουν νέες ραδιο-ισοτοπικές θεραπείες που έχουν πάρει έγκριση για κακοήθειες, με τελευταία εξέλιξη την έγκριση φαρμάκου για τον καρκίνο του προστάτη.

Κέντρο για παραμελημένα και κακοποιημένα παιδιά στο “Παπαγεωργίου”

Τέσσερα κέντρα για παραμελημένα ή κακοποιημένα παιδιά υπάρχουν σε νοσοκομεία της χώρας. Ένα από αυτά βρίσκεται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Τα παιδιά αυτά, χωρίς να έχουν ιδιαίτερα προβλήματα υγείας, βρίσκονται στο νοσοκομείο με εισαγγελική εντολή, ελλείψει θέσεων σε προνοιακά ιδρύματα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΑΓΟΡΟΓΙΑΝΝΗ

www.ertnews.gr

Μαρία Νικολαΐδου