Ο καιρός με την Α.Τυράσκη: Εξασθένησαν τα επικίνδυνα φαινόμενα, επιστροφή σε ανοιξιάτικο καιρό

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Σε αποδρομή βρίσκεται η κακοκαιρία εξπρές που έπληξε τη χώρα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη, καθώς δεν εκδηλώνονται πλέον καταιγίδες και ισχυρές βροχοπτώσεις, ενώ και η ένταση των ανέμων σταδιακά εξασθενεί. Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες, χωρίς έντονα φαινόμενα και με θερμοκρασίες κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή στα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και το μεσημέρι – απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα περισσότερη ηλιοφάνεια, αλλά και πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα κεντρικά ηπειρωτικά, στα νησιά του Ιονίου και του ανατολικού Αιγαίου και στην Κρήτη. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί, έως 6 με 7 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο στα κεντρικά και τα νότια. Το μεσημέρι θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 22 με 23 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια, με λίγα μόνο σύννεφα. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί έως 5 με 6 μποφόρ, η θερμοκρασία από 13 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα, με τοπικές βροχές και το μεσημέρι – απόγευμα πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και το μεσημέρι νότιοι έως 5 μποφόρ, η θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς.

Τη Δευτέρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές στα νότια και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί έως 6 με 7 μποφόρ στα νότια πελάγη, θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως στα νότια.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος (MSc)

www.ertnews.gr

Μαρία Νικολαΐδου
image}

Αφήστε μια απάντηση