Λουίζα Ράζου: Τα Τέμπη δεν ήταν ατύχημα, ήταν έγκλημα και ως τέτοιο πρέπει να διερευνηθεί

Λουίζα Ράζου

«Το νέο επεισόδιο στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι συνεχίζεται ένας πολιτικός εκφυλισμός σε αυτό το κόμμα, σε μια περίοδο που ο λαός έχει άλλα προτάγματα, στην κυριολεξία βρίσκεται στο δρόμο», τόνισε η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024, στην ΕΡΤ1.

Όπως είπε, «αποδεικνύεται κάθε μέρα στην πράξη ότι η μόνη αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη γίνεται μαζί με τον λαό στον δρόμο και σε αυτό το πλαίσιο το ΚΚΕ έχει “πατήσει γκάζι”, κάνοντας ό,τι περνά από το χέρι του με τις δυνάμεις που διαθέτει στους εργάτες, στους αγρότες, στους φοιτητές για να δυναμώσει κι άλλο η αντεπίθεση τους απέναντι στη βαθιά αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που τους έχει βγάλει στο δρόμο».

Επισήμανε ακόμα ότι «τα Τέμπη δεν ήταν ατύχημα, ήταν έγκλημα και ως τέτοιο πρέπει να διερευνηθεί από τη δικαιοσύνη». Πρόσθεσε ότι η ΝΔ «έχει σοβαρή ευθύνη γιατί έκλεισε τις διαδικασίες της Εξεταστικής χωρίς να καλεστούν κρίσιμοι μάρτυρες, χωρίς να εξεταστούν σοβαρά σημεία όπως ο χώρος τους εγκλήματος, η πυρκαγιά στα τρένα, χωρίς να αναδειχθούν οι διαχρονικές πολιτικές ευθύνες που μας έφεραν στο να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για να γίνει ένα έγκλημα όπως αυτό, δηλαδή η ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρόμου, ο τεμαχισμός και η κακή κατάσταση στην οποία βρέθηκε το δίκτυο».

Κατέστησε σαφές ότι «το έγκλημα συζητήθηκε στην Εξεταστική γιατί το ΚΚΕ επέμεινε, στηρίζοντας και τις Προανακριτικές». «Για να ακουστεί η φωνή των νεκρών πρέπει να έχει μεγάλη επιτυχία η απεργία», είπε η Λ. Ράζου καλώντας «εργάτες, νεολαία, αγρότες να είναι όλοι στον δρόμο στις 28 Φλεβάρη, ανήμερα της συμπλήρωσης ενός χρόνου από το έγκλημα».

Σε σχέση με το Ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου για το «κράτος δικαίου» στην Ελλάδα, υπογράμμισε πως «το πιο σύντομο ανέκδοτο είναι ότι Ευρωπαϊκή Ένωση και κράτος δικαίου πάνε μαζί».

Επίσης, σημείωσε πως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συγκλίνουν στα περισσότερα ζητήματα, συμπληρώνοντας πως «το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ δίνει προοδευτικά εύσημα στην κυβέρνηση για μια σειρά αντιδραστικά νομοθετήματα όπως η επιστολική ψήφος, ο γάμος και η τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών κ.ά.». «Όσο εσείς θα ψάχνετε αρχηγό, εμείς θα είμαστε στο δρόμο μαζί με το λαό και ο λαός ξέρει να κρίνει το ΚΚΕ και τις θέσεις του», ανέφερε, τέλος, απευθυνόμενη στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Αρβανίτη.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση