Γ. Βρούτσης για οπαδική βία: Δεν παρεμβαίνουμε στο πρωτάθλημα, δεν μειώνουμε βαθμολογία, δεν ακυρώνουμε ομάδες

[363933] ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΩΝ 87 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΓΙΑ ΟΠΑΔΙΚΗ ΒΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

«Σήμερα έρχεται να εφαρμοστεί το μέτρο των καμερών με σαφήνεια. Με αυτό το νομοσχέδιο ερχόμαστε ένα καλύψουμε το κενό του ποιος μπαίνει στο γήπεδο. Σε άλλες χώρες αυτό το κενό έχει καλυφθεί χρόνια τώρα» είπε μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται σήμερα και αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση την αποτροπή και αντιμετώπιση της οπαδικής βίας. ο Γιάννης Βρούτσης, αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού. «Δεν παρεμβαίνουμε στο πρωτάθλημα, δεν μειώνουμε βαθμολογία, δεν ακυρώνουμε ομάδες» τόνισε.

Όπως σημείωσε ο κ. Βρούτσης «σε όλη τη διαδικασία της συζήτησης δεν είναι να υπάρχουν σοβαρές αποκλίσεις στην ουσία του ν/σ και γι αυτό ευχαριστώ δημόσια όλα τα κόμματα. Κι αυτά που θα το ψηφίσουν αλλά κι αυτά που δεν θα το ψηφίσουν αλλά βλέπουν θετικές διατάξεις. Δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική αλλά κάνουμε πράγματα που ήδη ισχύουν σε άλλες χώρες. Ένα σημείο κριτικής είναι γιατί αργήσαμε».

«Σήμερα έρχεται να εφαρμοστεί το μέτρο των καμερών με σαφήνεια. Συνομιλήσαμε με όλους για να είμαστε σύμμαχοι με όλο τον αθλητισμό και το κάναμε πράξη έντιμα, όχι μόνο με λόγια. Επισκεφτήκαμε όλα τα γήπεδα και συναντηθήκαμε με εκπροσώπους όλων των ΠΑΕ. Με αυτό το ν/σ θα είμαστε όλοι από την ίδια πλευρά του ποταμού απέναντι στη βία».

«Η φιλοδοξία είναι να έχουμε σήμερα την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση. Επιβάλλει νομοθετικές διατάξεις λογικής» υπογράμμισε.

«Το ν/σ σέβεται απόλυτα το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ. Είναι όμως δικαίωμα της χώρας μας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών. Δεν παρεμβαίνουμε στο πρωτάθλημα, δεν μειώνουμε βαθμολογία, δεν ακυρώνουμε ομάδες αλλά δικαίωμα μας είναι να κλείνουμε το γήπεδο» ανέφερε.

«Με αυτό το ν/σ ερχόμαστε ένα καλύψουμε το κενό του ποιος μπαίνει στο γήπεδο. Σε άλλες χώρε αυτό το κενό έχει καλυφθεί χρόνια τώρα σε άλλες χώρες. Θα ξέρει όποιος μπαίνει στο γήπεδο πως ξέρουμε τη διεύθυνση τους, το όνομα του και το τηλέφωνο του. Η ανωνυμία βοηθούσε να εκκολάπτεται η βία μέσα στα γήπεδα» υπογράμμισε.

«Δεν καταργούμε λέσχες και συνδέσμους αλλά φέρνουμε ένα σήμα, μια λέσχη, έναν σύνδεσμο που είναι υποχρεωτικό να ακουμπάει πάνω στην ΠΑΕ ώστε και η ΠΑΕ να έχει τη δική της ευθύνη. Θα υπάρχει ομοσπονδία λεσχών φιλάθλων η οποία θα εκπροσωπείται και σε ευρωπαϊκό επίπεδο» ανέφερε.

«Εργάνη» στον αθλητισμό που θα ονομάζεται ekouros. Θα μάθουμε για πρώτη φορά τα στοιχεία του αθλητισμού στην Ελλάδα. Η κάθε ομοσπονδία και σωματείο θα γνωρίζει την δυναμική του αθλήματος στην Ελλάδα» τόνισε. «Η γνώση είναι εργαλείο και δύναμη» κατέληξε .

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση