Βρετανία: Στρατηγική συνεργασία Vodafone -Microsoft με άξονα την Τεχνητή Νοημοσύνη

Microsoft Artificial Intelligence

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Η Vodafone και η Microsoft ανακοίνωσαν την υπογραφή 10ετούς στρατηγικής συνεργασίας στο Λονδίνο «για να φέρουν την τεχνητή νοημοσύνη, τις ψηφιακές υπηρεσίες και το cloud σε περισσότερες από 300 εκατομμύρια επιχειρήσεις και καταναλωτές».

Οι δύο μεγάλες εταιρίες, όπως προβλέπει η νέα συμφωνία θα συνεργαστούν με διάφορους τρόπους, από τη μετατροπή της πελατειακής εμπειρίας της Vodafone, χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία Gen AI της Microsoft, έως την αναθεώρηση της στρατηγικής Cloud του Global Data Center.

Ως μέρος της συνεργασίας, η Vodafone θα επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια (1,38 δις ευρώ) κατά την επόμενη δεκαετία σε υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης που εστιάζουν στον πελάτη και αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με τη Microsoft.

Η Microsoft θα επενδύσει επίσης στη διαχειριζόμενη πλατφόρμα συνδεσιμότητας IoT της Vodafone, η οποία πρόκειται να γίνει μια ξεχωριστή, αυτόνομη επιχείρηση μέχρι τον Απρίλιο του 2024.

Σύμφωνα με τις δύο εταιρείες, οι ψηφιακές υπηρεσίες που δημιουργούνται από τη συνεργασία θα χρησιμοποιούν την πιο πρόσφατη Generative AI τεχνολογία για να βελτιώσουν την εμπειρία των πελατών σε πολλά επίπεδα, «βασισμένη σε αμερόληπτες και ηθικές πολιτικές απορρήτου και ασφάλειας» υπό το πλαίσιο της Vodafone για υπεύθυνη τεχνητή νοημοσύνη.

Οι εταιρείες έχουν προσδιορίσει πέντε βασικούς τομείς συνεργασίας:

  • Generative AI
  • Scaling IoT
  • Africa digital acceleration
  • Enterprise growth
  • Cloud transformation

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση