Κ. Μητσοτάκης: «Επιστρέψαμε. Είμαστε η θετική ιστορία της ευρωζώνης»

[

Τη γέννηση του θείου βρέφους προσμένουν οι απανταχού Χριστιανοί, προσδοκώντας να ξαναφέρει ειρήνη στον πλανήτη, που τόσο έχει πληγωθεί από τους πολέμους και τις ταραχές. Προσδοκώντας να ξαναφέρει την ισορροπία στο παγκόσμιο κλίμα και την ευημερία στον κόσμο που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση.

«Τα φετινά Χριστούγεννα βρίσκουν την Ελλάδα να έχει αφήσει πίσω μια πολυετή αλυσίδα κρίσεων και να ατενίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία» ανέφερε ο Πρωθυπουργός στην εβδομαδιαία ανάρτησή του, την ώρα που η γερμανική Μπίλντ δημοσιεύει ένα άρθρο-διθύραμβο για τη δυναμική επάνοδο της Ελλάδας στο οικονομικό γίγνεσθαι.

Με βασικό τίτλο «Το ελληνικό γαλανόλευκο θαύμα» η άλλοτε σφόδρα επικριτική Bild αναφέρεται -με διθυραμβικό τόνο- στη δυναμική επάνοδο της Ελλάδας όπως σημειώνει, μετά την κρίση χρέους της προηγούμενης δεκαετίας.

Η γερμανική εφημερίδα υπογραμμίζει ότι πουθενά αλλού στην Ευρώπη δεν έχει εξοφληθεί τόσο μεγάλο χρέος τα τελευταία χρόνια όσο στη xώρα μας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να στέκεται στις δηλώσεις του στη νέα σελίδα που ανοίγεται για την Ελλάδα.

«Επιστρέψαμε. Έχουμε αντιστρέψει το κλίμα. Η Ελλάδα δεν είναι πλέον το πρόβλημα, αλλά μέρος της λύσης. Είμαστε η θετική ιστορία της ευρωζώνης», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει η γερμανική Bild στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της Ελλάδας για την πάταξη της φοροδιαφυγής -ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που παραμένει άλυτο, όπως επισημαίνει- αλλά και στην πρόσφατη ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από τη χώρα.

«Η Ελλάδα είναι τώρα ένας δυναμικός εξωστρεφής προορισμός για τους επενδυτές, με ισχυρή φωνή στην καρδιά της ΕΕ και μια οικονομία που βιώνει μια άνευ προηγουμένου αναγέννηση», τονίζει ο πρωθυπουργός.

Στις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας αναφέρεται ο Πρωθυπουργός και στην καθιερωμένη εβδομαδιαία του ανάρτηση, στον απόηχο των επαίνων του Economist αλλά και της πρόσφατης συμφωνίας που επιτεύχθηκε στο Ecofin.

Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας είναι το επιστέγαασμα των προσπαθειών όλων, τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. ‘Οπως αναφέρει σε σχόλιό του στο facebook: «Αυτό το “απίθανο θαύμα” όπως χαρακτηρίστηκε, το πέτυχαμε μαζί, πολιτεία και κοινωνία. Είναι μια αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού λαού, των συνεχιζόμενων μεταρρυθμίσεων και της προόδου της χώρας μας. Η Ελλάδα πλέον εκπέμπει εμπιστοσύνη και συνέπεια, ακούγεται και λαμβάνονται υπόψη οι διεκδικήσεις της. Δεν ισχυρίζομαι προφανώς ότι λύθηκαν όλα μας τα προβλήματα, έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε, για να είμαι ακριβής πρέπει να τρέξουμε. Ωστόσο, η αναγνώριση όσων πετύχαμε μας ενδυναμώνει να δώσουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τη μάχη για τη συλλογική πρόοδο, τη συμπεριληπτική ανάπτυξη και ισχυροποίηση της πατρίδας μας».

Δίνοντας εκ νέου σήμα για περαιτέρω επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, ο Πρωθυπουργός δίνει έμφαση στο σχέδιο νόμου για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων που αναμένεται να ψηφιστεί τον Ιανουάριο, προσθέτοντας ότι βασική προτεραιότητα παραμένει η στήριξη και αναβάθμιση των δημόσιων πανεπιστημίων.

Επίσης ο πρωθυπουργός επισημαίνει πως: «Αργήσαμε πολύ ως χώρα να διορθώσουμε αυτήν την εκπαιδευτική ανορθογραφία. Εμείς όμως το είπαμε και θα το κάνουμε Φυσικά και το δημόσιο πανεπιστήμιο παραμένει προτεραιότητά μας. Το εμβληματικό νομοσχέδιο θα τεθεί σε διαβούλευση μετά τις γιορτές και μέσα στον Ιανουάριο θα γίνει νόμος του κράτους, ανοίγοντας τον δρόμο και για την αναθεώρηση του Άρθρου 16, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται πια στα δεδομένα του 21ου αιώνα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην πρόσθετη δέσμη μέτρων επτά σημείων για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας, αλλά και στην ιστορική συμφωνία εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μεταναστευτικό, με την ικανοποίηση βασικών ελληνικών θέσεων και τη θέσπιση υποχρεωτικού συστήματος αλληλεγγύης για όλα τα κράτη μέλη.

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη

Σχετικά θέματα

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία – Η εβδομαδιαία ανασκόπηση

Bild Zeitung: Οι Έλληνες επιφυλάσσουν στην Ευρώπη ένα γαλανόλευκο χριστουγεννιάτικο θαύμα – Συνέντευξη του πρωθυπουργού

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση