Ένθετο Τουρισμός: Παρατείνεται ο τουρισμός κρουαζιέρας στο Ηράκλειο

Ιδιαιτέρως ενθαρρυντική είναι η επέκταση του τουρισμού κρουαζιέρας και τους χειμερινούς μήνες, καθώς τα τελευταία κρουαζιερόπλοια θα προσεγγίσουν το Ηράκλειο μέχρι και το τέλος του χρόνου, ενισχύοντας σημαντικά την τοπική οικονομία. Πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν για τις διακοπές τους, αυτή την περίοδο του χρόνου, επιλέγοντας την Κρήτη, ως το νησί με το ηπιότερο κλίμα και την κρουαζιέρα ως τον πιο ξεκούραστο τρόπο διακοπών. Αισιόδοξες παραμένουν οι προοπτικές για την πορεία της κρουαζιέρας και για το 2024. 

Δείτε ακόμα στο ένθετο για τον ΤΟΥΡΙΣΜΟ του ΕΡΤNEWS: 

Κορωνησία: Το νησί – στολίδι του Αμβρακικού 

Σχεδόν στο μέσο του Αμβρακικού κόλπου, βρίσκεται ένα μικρό νησί που λίγοι ταξιδιώτες γνωρίζουν. Ο λόγος για την Κορωνησία, το λιλιπούτειο νησάκι, που ενώνεται με την ηπειρωτική χώρα μέσω μίας μακριάς ασφαλτοστρωμένης λωρίδας, μία ευθεία γραμμή που οδηγεί κατευθείαν στο κέντρο, αυτού του μοναδικού, απόκοσμου τοπίου. Η Κορωνησία αποτελεί ιδανικό προορισμό για γαλήνιες διακοπές και φυσικά για καλό ψάρι. 

Ναύπλιο Ίσως η πιο γοητευτική πόλη της Πελοποννήσου κι ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για όλες τις εποχές του χρόνου. Το Ναύπλιο, με πλούσια ιστορία και γοητευτικά αξιοθέατα, στενά σοκάκια με διάσπαρτα μνημεία της Ενετοκρατίας και της Οθωμανικής κυριαρχίας, νεοκλασικά κτήρια και πασίγνωστα κάστρα σαγηνεύει και συγκεντρώνει επισκέπτες απ΄όλο τον κόσμο. Και πάντα, όσες φορές κι αν το επισκεφθεί κανείς, θα βιώσει απολαυστικές εμπειρίες. Όπως μια εξόρμηση στο αγαπημένο και γοητευτικό Ανάπλι, που μπορεί να δώσει μια διαφορετική διάσταση στο ταξίδι.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΟΦΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

www.ertnews.gr

Συντακτική Ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση