Ένθετο Περιβάλλον: Εκπαιδευμένα σκυλιά στην ανίχνευση δηλητηριασμένων δολωμάτων

Sequence-02.00_00_37_16.Still001

Λύκοι, αρπακτικά πουλιά, τσοπανόσκυλα και κτηνοτροφικά ζώα πέφτουν -αδιακρίτως- θύματα μιας καταδικαστέας πρακτικής. Των δηλητηριασμένων δολωμάτων που κάποιοι αφήνουν σκοπίμως στη φύση για να εξολοθρεύσουν “ενοχλητικά” ζώα.

Αυτή η πρακτική, της φόλας,  όμως, απειλεί να ξεκληρίσει την άγρια ζωή ενώ θέτει σε σοβαρό κίνδυνο και την ανθρώπινη υγεία. 7 ομάδες που αποτελούνται από ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά μαζί με τον χειριστή τους εντοπίζουν τα δολώματα και τα συλλέγουν πριν τα καταναλώσουν τα άγρια ζώα.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο Περιβάλλον:

Όλα τα επιστημονικά δεδομένα δεν αφήνουν παράθυρο αισιοδοξίας για το κλίμα. Εκτός και αν οι ηγέτες αποφασίσουν, σήμερα,   δραστικά μέτρα, όπως η οριστική απόσυρση των ορυκτών καυσίμων. Ένα ενδεχόμενο που δεν είναι ορατό.  Έτσι οι πόλεις που συγκεντρώνουν και τη μεγαλύτερη μάζα του πληθυσμού μένουν εκτεθειμένες στα ακραία φαινόμενα. Τώρα περισσότερο από ποτέ απαιτείται στρατηγική για τη θωράκισή τους   Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE IP που υλοποιείται στην Ελλάδα παρουσιάστηκε και στην COP στο Ντουμπάι.

Επιμέλεια παρουσίαση Κατερίνα Χριστοφιλίδου

www.ertnews.gr

Μαρία Νικολαΐδου