Σχεδόν 14 εκατ. Βρετανοί έχουν κάνει κράτηση για τις διακοπές του 2024 στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.000 καταναλωτών στο Ην. Βασίλειο, άνω των 18 ετών, οι Βρετανοί σχεδιάζουν, κατά μέσο όρο, δύο ταξίδια διακοπών το 2024.

Ο κίνδυνος να μην χάσουν κάτι είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας που οδηγεί στις έγκαιρες κρατήσεις, μενα βρεθεί αντιμέτωπο με εξαντλημένες πτήσεις ή καταλύματα

Το να έχει κανείς κάτι να περιμένει τους χειμερινούς μήνες (31%) ακολουθεί με μικρή διαφορά στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με την έρευνα.

Κορυφαίοι προορισμοί και είδος διακοπών

Η Ισπανία είναι ο κορυφαίος προορισμός για το 15% των Βρετανών, ακολουθούμενη από την Ιταλία (12%), τη Γαλλία (11%) και την Ελλάδα (10%). Οι ΗΠΑ συναντώνται στην πέμπτη θέση μαζί με τα Κανάρια Νησιά (με μερίδιο 8% έκαστη).

Σχεδόν το ένα πέμπτο (17%) επιθυμεί να ταξιδέψει σε προορισμούς που δεν είναι συνηθισμένοι. Ωστόσο, τα δύο τρίτα (66%) σχεδιάζουν εγχώριες διακοπές με κορυφαίους προορισμούς την Κορνουάλη και τη Lake District.

Τα ταξίδια στην παραλία είναι το πιο δημοφιλές είδος διακοπών, με σχεδόν τους μισούς (46%) να σκέφτονται μια απόδραση σε κάποιο παραθαλάσσιο προορισμό.

Σχεδόν οι μισοί ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο αναζητούν επίσης να απολαύσουν την τοπική γαστρονομία (43%) και να γνωρίσουν τον πολιτισμό στον προορισμό που θα επισκεφθούν (41%) όταν κάνουν κράτηση για διακοπές.

Οι Millennials είναι οι πιο περιπετειώδεις ταξιδιώτες, με το 31% να αναζητά συγκινήσεις -το υψηλότερο ποσοστό από κάθε άλλη γενιά, σύμφωνα με την έρευνα.

Πιστωτική κάρτα, ο καλύτερος τρόπος πληρωμής

Όσον αφορά την πληρωμή των διακοπών, το 43% σκοπεύει να χρησιμοποιήσει πιστωτικές κάρτες, ενώ το 7% θέλει να χρησιμοποιήσει πόντους κατά την κράτηση.

Συνολικά το 41% των ερωτηθέντων στοχεύει να συγκεντρώσει πόντους ή επιστροφή μετρητών χρησιμοποιώντας μια κάρτα που κερδίζει ανταμοιβές.

Αφήστε μια απάντηση