O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο από το Ischgl του Τιρόλο – Πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο

γιαννοπουλος_καιρος

Από τις Αυστριακές Άλπεις όπου βρίσκεται για την καιρική συνάντηση κορυφής στα 2650 μ. όπου ο συμμετέχουν 45 μετεωρολόγοι από δέκα χώρες ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος έκανε την πρόγνωση του καιρού λέγοντας ότι σήμερα Παρασκευή υπάρχει πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ θα υπάρχουν πιθανώς ισχυρές βροχές και καταιγίδες το πρωί στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, τις Σποράδες, την Εύβοια και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και επικράτηση θυελλωδών βοριάδων στο Αιγαίο.

Στην ανατολική χώρα τοπικές βροχές και, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες σταδικά θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες έως και τις πρωινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές και στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Στερεάς, παροδικές χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και στα νότια τμήματα του Αιγαίου από δυτικές 5 με 7 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Θα κυμανθεί στα βόρεια από -01 (μείον 1) έως 11 βαθμούς, στις υπόλοπες περιοχές από 05 έως 16 και μόνο στη νότια νησιωτική χώρα θα φτάσει τοπικά τους 17 βαθμούς. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

www.ertnews.gr

Γεωργία Παμπουχίδου

Αφήστε μια απάντηση