Εξαρθρώθηκε κύκλωμα trafficking – Πώς παγίδευαν γυναίκες από τη Λατινική Αμερική

πριπολικο-αστυνομια

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν 6 μέλη εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της, οι οποίοι κατηγορούνται για trafficking γυναικών από τη Λατινική Αμερική.

Πρόκειται για ένα κύκλωμα trafficking που έφερνε γυναίκες από από χώρες της Λατινικής Αμερικής και αποδομήθηκε μετά από συνεργασία του Τμήματος Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, των ισπανικών αρχών και της homeland security των ΗΠΑ.

Συνελήφθησαν τα έξι βασικά μέλη της οργάνωσης

Μετά από πολύμηνες έρευνες κατάφεραν να εξαρθρώσουν την οργάνωση και να κάνουν εφόδους σε έξι οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας, όπου συνέλαβαν τα έξι βασικά μέλη της οργάνωσης και άλλες τέσσερις γυναίκες που ήταν δευτερεύοντα μέλη της.

Όλα ξεκίνησαν ύστερα από την απελευθέρωση μιας γυναίκας από τη Βενεζουέλα και η ίδια τους εξιστόρησε πως είχε πέσει θύμα του συγκεκριμένου κυκλώματος. Την είχαν πείσει να έρθει στην Ελλάδα για να βρει νόμιμη, δήθεν, εργασία ως οικιακή βοηθός. Όταν έφτασε στη χώρα μας, την κλείδωσαν σε ένα διαμέρισμα και μαζί με άλλες γυναίκες από τη Λατινική Αμερική την εξωθούσαν στην πορνεία. Οι αστυνομικοί κατάφεραν στους οίκους ανοχής να εντοπίσουν άλλες δέκα γυναίκες, τις οποίες απελευθέρωσαν και στις οποίες παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη και θα τις βοηθήσουν να επιστρέψουν πίσω στις χώρες τους κατόπιν δική τους επιθυμίας.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Παναγιωτίδης

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση