ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σκληρή επίθεση Κασσελάκη σε κυβέρνηση και μέσα ενημέρωσης – Συνεδρίαση της ΠΓ, οι επόμενες κινήσεις της ομάδας Αχτσιόγλου

[365047] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Πυκνώνοντας την δημόσια πολιτική παρουσία του και τις πρωτοβουλίες του, ο Στέφανος Κασσελάκης επιδιώκει να φέρει στο προσκήνιο τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για κοινωνία και οικονομία, σπάζοντας τον κύκλο της εσωστρέφειας, στον οποίο βρίσκεται το κόμμα κι ενώ αναμένεται η ανακοίνωση των αποχωρήσεων για μέλη, στελέχη και βουλευτές της ομάδας 6+6 Αχτσιόγλου.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες συνεδριάζει αύριο τις 16:00, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και αναμένεται να τεθούν οι προγραμματισμός του κόμματος και της Κ.Ο. για την επόμενη περίοδο, καθώς επίσης και η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, για τη συγκρότηση άτυπου πολιτικού κέντρου.

Νωρίτερα, ο Στέφανος Κασσελάκης, έδωσε αυστηρή απάντηση σε όσους -όπως είπε- περνούν δικά του λόγια από κόσκινο, την ώρα που για τους πολιτικούς του αντιπάλους υπάρχει απόλυτη μιντιακή στήριξη ή ανοχή. Τόνισε δε την ανάγκη να χτίσουμε το αύριο: «Ένα κράτος δικαιοσύνης, ισότητας, θεσμών που να λειτουργούν, και κοινωνικής προστασίας για όλους».

Την ίδια ώρα στο εσωκομματικό τοπίο το κλίμα παραμένει βαρύ κι ενώεκκρεμεί η έξοδος της ομάδας 6+6 της Αχτσιόγλου. Η αποχώρηση είναι θέμα λίγων 24ώρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οργανώνεται η έξοδος και ξεκαθαρίζει το τοπίο για το ποιοι θα φύγουν.

Το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα θα έχει οριστικοποιηθεί το «διαζύγιο» και η ομάδα των συγκεκριμένων στελεχών θα τραβήξει δικό της δρόμο. Την αποχώρηση θα συνοδεύει κείμενο που θα δοθεί στη δημοσιότητα και μένει να δούμε αν οι ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών θα συνοδεύουν το κείμενο ή θα γίνουν σε δεύτερο χρόνο. Με τις έως τώρα πληροφορίες πιο κοντά στην έξοδο βρίσκονται και οι 7 βουλευτές.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Διαβάστε επίσης:

Γ. Σαρακιώτης: Το 2015 στον ΣΥΡΙΖΑ είχαμε μεγαλύτερες αποχωρήσεις – Κάποιοι παρέμεναν για να βλάψουν το κόμμα πριν αποχωρήσουν

www.ertnews.gr

Συντακτική Ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση