«Η Δωδέκατη νύχτα συν κάποιες ακόμα»: Μία εξωφρενική κωμωδία για τη γνώμη των θεατρικών παραγωγών για τους καλλιτέχνες

Screenshot_5

«Η Δωδέκατη νύχτα συν κάποιες ακόμα» είναι μία εξωφρενική κωμωδία καταστάσεων με δύο φίλους παραγωγούς στα πρώτα χρόνια μετά την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, που παρουσιάζεται στο Θέατρο Σοφούλη.

Όπως είπε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, Κρίτων Ζαχαριάδης, ήταν ένα έργο που έγραφε τέσσερα χρόνια, με το οποίο ήθελε να σατιρίσει το πώς βλέπουν οι θεατρικοί παραγωγοί για τους σκηνοθέτες, τους ηθοποιούς και τους τεχνικούς.

Χρονολογικά βρισκόμαστε στα πρώτα χρόνια μετά την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Δύο φίλοι παραγωγοί προσπαθούν να επαναλειτουργήσουν τη θεατρική τους επιχείρηση, ανεβάζοντας την παράσταση “Η Δωδεκάτη Νύχτα” του Σαίξπηρ. Οι ηθοποιοί τους, τρεις ημέρες πριν από την πρεμιέρα, διεκδικούν τα δεδουλευμένα των προηγούμενων ετών, δηλώνοντας πως δεν θα παίξουν, εάν δεν εξοφληθούν γι’ αυτά.

Αδυνατώντας να διαχειριστούν τις απαιτήσεις των ηθοποιών και μη θέλοντας να υποκύψουν στον εκβιασμό τους, αποφασίζουν να ανεβάσουν οι ίδιοι δικό τους έργο μαζί με τους δύο συνεργάτες τους, τον λογιστή και τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων. Από τα μισά του έργου και έπειτα, παρακολουθούμε ένα συνονθύλευμα θεατρικών τους έργων που είχαν ανεβάσει στο παρελθόν. Αυτά ήταν: Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Αντώνιος και Κλεοπάτρα, Ο κατά φαντασίαν ασθενής, Ηλέκτρα, Οι τρεις αδερφές, Λεωφορείον ο Πόθος, Σταχτοπούτα, Ο μικρός Πρίγκιπας και η Δωδεκάτη Νύχτα.

Οι θεατρικοί παραγωγοί εμφανίζονται να ξεχνούν λόγια, διαλέγουν μη συμβατά κοστούμια και έχουν να διαχειριστούν προσωπικά μυστικά, τα οποία έρχονται στην επιφάνεια με τον πιο ευτράπελο τρόπο, λίγα λεπτά πριν βγουν στη σκηνή.

Διαβάστε ακόμη

“Η Δωδέκατη νύχτα συν κάποιες ακόμα” στο Θέατρο Σοφούλη

www.ertnews.gr

Μπέλλα Θεριού