Συγγενείς ομήρων της Χαμάς υποδέχτηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

[364799] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠτΔ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΜΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΟΜΗΡΩΝ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΜΑΣ ΣΤΗΝ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Μέλη οικογενειών Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας υποδέχθηκε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Έξω από την αίθουσα που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση είχαν τοποθετηθεί συμβολικά 242 καρέκλες που η κάθε μία πάνω της είχε και μία φωτογραφία απαχθέντα. «Στόχος αυτού του ταξιδιού είναι να φωνάξουμε για να τους φέρουν πίσω όλους», δήλωσαν οι τραγικοί γονείς.

«Δεν υπάρχει πιο δύσκολη στιγμή από μια μητέρα να μην ξέρει την τύχη του παιδιού της. Προέχει να απελευθερωθεί άμεσα και χωρίς όρους το σύνολο των ομήρων», ανέφερε η Πρόεδρος.

Ο γιός της Ορίντ Μέιρ απήχθη στα 21 του χρόνια από την Χαμάς κι εκείνη δηλώνει ότι ο κόσμος της καταστράφηκε τη στιγμή που άκουσε το παιδί της στο τηλέφωνο, για τελευταία φορά, να της μιλάει για τις ρουκέτες και τους πυροβολισμούς που έπεφταν στο μουσικό Φεστιβάλ της 7ης Οκτωβρίου, στο νότιο Ισραήλ, όπου φέρεται να σκοτώθηκαν 260 άνθρωποι κατά την επίθεση της Χαμάς.

Στον ίδιο εφιάλτη βρίσκεται και η Γκάρια Νταβίντ, μητέρα 23χρονου ομήρου, ο οποίος επίσης πήγε στο μουσικό φεστιβάλ από το οποίο δεν επέστρεψε.

Ο Άβιραν Μέιρ, πατέρας ομήρου, δηλώνει ότι το μόνο που απομένει είναι να ταξιδεύουν και φωνάζουν για να φέρουν πίσω τους ομήρους. Αυτό κάνουμε τον τελευταίο μήνα, λέει.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ελλάδα, ο πρεσβευτής της Αμερικής, ο υπουργός Πολιτικής προστασίας Βασίλης Κικίλιας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο και την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών.

Ρεπορτάζ: Κάτια Αντωνιάδη

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση