Ν. Ανδρουλάκης: Η ακρίβεια καλπάζει – Βασικά τρόφιμα πωλούνται έως και 30% ακριβότερα από άλλες χώρες της Ε.Ε.

Νίκος Ανδρουλάκης

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, συνάντησε το πρωί της Δευτέρας εκπροσώπους καταναλωτικών οργανώσεων.

«Η ακρίβεια καλπάζει και ο πληθωρισμός ροκανίζει τα εισοδήματα. Δυστυχώς, η κυβέρνηση για πάρα πολλούς μήνες έχει κάνει ελάχιστους ελέγχους στην αγορά κι έχει επιβάλλει πολύ λίγα πρόστιμα. Ό,τι έχει γίνει, απλά επιβεβαιώνει τον κανόνα» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης ανοίγοντας τη συζήτηση.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανέδειξε την πρόταση για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και, συγχρόνως, τη διενέργεια αποτελεσματικών ελέγχων στην αγορά, «ώστε να υπάρξει ένα δίχτυ προστασίας για τους πιο αδύναμους και τη μεσαία τάξη» όπως υπογράμμισε.

«Δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν κινείται προς αυτήν τη κατεύθυνση. Τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. είναι αποκαλυπτικά.

Στα τυριά υπάρχει αύξηση -στο δωδεκάμηνο- της τάξης του 13%, στα φρούτα είναι περίπου 16%, στα λαχανικά 25% και περίπου 30% στο ελαιόλαδο. Μάλιστα, αν συγκρίνουμε τις αυξήσεις στις τιμές στα ίδια προϊόντα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, βλέπουμε ότι εδώ κάτι δεν πάει καλά. Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης επέτρεψαν σε πολύ ισχυρά οικονομικά συμφέροντα να κερδοσκοπήσουν μέσω του πληθωρισμού των υπερκερδών εις βάρος του ελληνικού λαού», επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Θέλω, πραγματικά, να ακούσω τη δική σας άποψη, ώστε με τις προτάσεις και τις θέσεις μας να σταθούμε εμπόδιο στη συρρίκνωση του εισοδήματος, που πλήττει τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Θα είμαι στο πλευρό σας σε όλες τις προσπάθειες που κάνετε, διότι είμαστε σε μια κομβική στιγμή που πρέπει πολλά πράγματα να αλλάξουν στο μίγμα της πολιτικής της κυβέρνησης, αν θέλουμε να υπάρχει και κοινωνική δικαιοσύνη αλλά κι ένα πλέγμα ασφάλειας για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Για τη συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι προγραμματισμένη για τις 4 το απόγευμα στο γραφείο του κύριου Ανδρουλάκη, εδώ στη Βουλή. Είναι μια εθιμοτυπικό χαρακτήρα συνάντηση, όπως επισημαίνουν, από το πρόσωπο που ζήτησε τη ζήτησε ο κύριος Κασελάκης και ανταποκρίνεται ο κύριος Ανδρουλάκης. Αναμένεται να συζητηθούν τα τρέχοντα θέματα που βρίσκονται στην πολιτική επικαιρότητα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι:

Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας

Απόστολος Ραπτόπουλος, Πρόεδρος

Χρήστος Κολυβάς, μέλος Δ.Σ.

Γιώργος Μελισσάρης, νομικός σύμβουλος

Παναγιώτης Καλόφωνος, χρηματοοικονομικός σύμβουλος

ΕΚΠΟΙΖΩ

Παναγιώτα Καλαποθαράκου, Πρόεδρος

Ελένη Αλευρίτου, Αντιπρόεδρος

Μικαέλα Χριστοδούλου, δικηγόρος

ΙΝ.ΚΑ.

Άγγελος Πιλάτης, Αντιπρόεδρος

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής συμμετείχαν ο Μιχάλης Κατρίνης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, ο Γιώργος Νικητιάδης, Βουλευτής Δωδεκανήσου & Υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Ανάπτυξης, ο Θανάσης Γλαβίνας, Εκπρόσωπος Τύπου και ο Γιάννης Κουτσούκος, Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση