27η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης του Economist με την Ελληνική Κυβέρνηση Η μεγάλη μετάβαση: Γεωπολιτική – Περιβάλλον – Τεχνολογία

1920X340__RT2023_fnl

Με φόντο τις γεωπολιτικές αναταράξεις στα παράλληλα μέτωπα της Ουκρανίας και της Μέσης Ανατολής διοργανώνεται η φετινή 27η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης του Economist με την Ελληνική Κυβέρνηση (27th Annual Economist Government Roundtable, The great transition: Geopolitics-Environment-Technology), που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι και επιφανείς ομιλητές συζητούν, μεταξύ άλλων, για τις επιτακτικές προκλήσεις στην παγκόσμια ασφάλεια, το επείγον της κλιματικής κρίσης, τους νέους δρόμους στην τεχνολογία, την πράσινη μετάβαση, το οικονομικόεπενδυτικό και επιχειρηματικό τοπίο αλλά και τις προκλήσεις της νέας γενιάς σε μια μεταβατική περίοδο μετά την πανδημία.

Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Albin Kurti, Πρωθυπουργός του Κοσόβου, Στέφανος Κασσελάκης, Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Yulia Tymoshenko, πρώην Πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Zoran Zaev, τέως Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Annegret Kramp-Karrenbauer, πρώην Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Florence Parly, τ. Υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας, Wess Mitchell, πρ. Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, ΗΠΑ, Enrico Letta, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ζακ Ντελόρ, πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Osama Mobarez, Γενικός Γραμματέας του Φόρουμ Φυσικού Αερίου της Ανατολικής Μεσογείου (EMGF), Larry Summers, πρώην Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Joseph Stiglitz, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Νόμπελ Οικονομίας (2001), Francis Fukuyama, πολιτικός επιστήμονας και καθηγητής, Πανεπιστήμιο Στάνφορντ και πολλοί ακόμα είναι μεταξύ των ομιλητών του συνεδρίου.

Ο κόσμος αντιμετωπίζει απρόβλεπτους κινδύνους, ενώ απειλές που θεωρούνταν ότι είχαν εξαλειφθεί φαίνεται να επιστρέφουν. Πανδημία, πόλεμος, γεωπολιτικές ανατροπές, ενεργειακές και περιβαλλοντικές κρίσεις διαμορφώνουν τον 21ο αιώνα σηματοδοτώντας μια εποχή μεγάλης μετάβασης. Η ενότητα και η αλληλεγγύη έχουν γίνει προτεραιότητα στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Οι επιδόσεις της Ελλάδας στο επενδυτικό και επιχειρηματικό τοπίο, η πρόοδος στην ψηφιακή και πράσινη μετάβαση, οι προτεραιότητες στην αγορά εργασίας και οι προοπτικές για τη νέα γενιά είναι μερικά μόνο από τα θέματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων στην 27η κυβερνητική συζήτηση στρογγυλής τραπέζης του Economist (Annual Economist Government Roundtable) με τίτλο “Η μεγάλη μετάβαση γεωπολιτική, περιβάλλον, τεχνολογία” που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 24 Οκτωβρίου έως 26 Οκτωβρίου 2023 στο Grand Resort Lagonissi και στις 30 Οκτωβρίου στο Athenaeum Intercontinental (Prime Minister’s Gala Dinner).

Πηγή: https://www.hazliseconomist.com

www.ertnews.gr

Ελένη Καραλή

Αφήστε μια απάντηση