Συνεδριάζει το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – Μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετέχει ο Στ. Κασσελάκης

ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή και του Στέφανου Κασσελάκη μέσω τηλεδιάσκεψης. Ενότητα, πρόταση, δράση είναι το τρίπτυχο που οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ στα επόμενα βήματά του, είναι το μήνυμα που εκπέμπει η νέα ηγεσία στην απογευματινή συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας που αποτελεί και το πρώτο crash test για τον νέο πρόεδρο ο οποίος και θα συμμετέχει μέσω τηλεδιάσκεψης απο τη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Κασσελάκης θα σταθεί στο αποτέλεσμα της δεύτερης αυτοδιοικητικής κάλπης τονίζοντας ότι η παντοδυναμία Μητσοτάκη, το μπλε κράτος, η ροή του χρήματος υπέστησαν την πρώτη μεγάλη ρωγμή δίνοντας το επόμενο ραντεβού στις ευρωεκλογές. Το μήνυμα από την πλευρά Κασσελάκη είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά με ενότητα, αποφασιστικότητα, εξωτρέφεια και το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία.

Από την πλευρά τους οι διαφωνούντες αναμένεται να ασκήσουν σκληρή κριτική σε επιλογές και πρόσφατες αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ όπως αυτή για την εργασία και την οικονομία στην Γενική συνέλευση του ΣΕΒ. Ακόμα θα ζητήσουν ξεκάθαρες απαντήσεις για το πότε θα διεξαχθεί το συνέδριο του κόμματος. Θα ζητήσουν επίσης άμεση έναρξη του προσυνεδριακού διαλόγου, ενώ αναμένεται να κατηγορήσουν τη νέα ηγεσία για απαξίωση των κομματικών οργάνων και θα συμπυκνώσουν στις διαφωνίες τους σε κείμενο που αναμένεται να καταθέσουν, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στο μεταξύ, με έντονο τρόπο καταδίκασε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΚΚΕ τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα από το Ισραήλ. Αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει απερίφραστα το μεταδιδόμενα από τα ΜΜΕ βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα από το Ισραήλ με εκατοντάδες νεκρούς, ο οποίος συνιστά έγκλημα πολέμου. Επαναλαμβάνουμε την επιτακτική ανάγκη να υπάρξει πρωτοβουλία της διεθνούς κοινότητας με ισχυρή στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για προστασία των αμάχων, αποτροπή της ανθρωπιστικής κρίσης και κυρίως κατάπαυση πυρός».

Το ΚΚΕ από τη δική του την πλευρά τονίζει: «Καμία επίσκεψη του κυρίου Μητσοτάκη στο Ισραήλ και καμία επαφή με τη δολοφονική κυβέρνηση Νετανιάχου δεν πρέπει να υπάρξει. Θα πρόκειται για συνενοχή που θα τιμωρήσει πολύ ακριβά ο ελληνικός λαός».

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Συντακτική Ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση