Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Σταματούν οι βροχές, ανεβαίνει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες

Σε φάση εξασθένησης μπαίνουν σταδιακά από την Πέμπτη οι ισχυροί βοριάδες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Το γεγονός αυτό θα φέρει μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, ενώ από πλευράς βροχών έως και την Κυριακή δεν περιμένουμε ιδιαίτερα φαινόμενα. Τη νέα εβδομάδα υπάρχουν ενδείξεις για πιο βροχερό καιρό τοπικά και σχετικά χαμηλότερες θερμοκρασίες. 

Την Πέμπτη περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια στη χώρα, ίσως με ελάχιστες βροχές σε νότιο Iόνιο, Κρήτη και Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι έως 4 μποφόρ στο Ιόνιο, βόρειοι στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ με εξασθένηση μες την ημέρα. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο τους 26 με 27 βαθμούς, έως  23 με 25 στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 7 μποφόρ στα ανατολικά με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 14 έως 25 βαθμούς.

Και στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετό ήλιο. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς.

Η Παρασκευή θα περάσει χωρίς βροχές, με ηλιοφάνεια στη χώρα και κάποιες νεφώσεις από το μεσημέρι στα βόρεια. Οι βοριάδες δεν θα ξεπερνούν στα πελάγη τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Συντακτική Ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση