Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Σε θρίλερ εξελίχθηκε η μάχη στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου

Σε πραγματικό θρίλερ εξελίχθηκε η μάχη των δυο υποψηφίων στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου. Νέος δήμαρχο εκλέχθηκε ο Γεώργιος Αθανασάκης ο οποίος κατάφερε να κόψει πρώτος το νήμα με διαφορά μόλις 28 ψήφων πετυχαίνοντας ποσοστό 49,13% αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον νυν δήμαρχο Ι. Στεφανάκη.

Η μικρή κοινωνία του Οροπεδίου βίωσε δύσκολη προεκλογική περίοδο με την πόλωση να φτάνει στα άκρα.

Επαναληπτικές εκλογές την ερχόμενη Κυριακή για το Δήμο της Ιεράπετρας με το συνδυασμό του Γιάννη Γουλιδάκη να δίνει τη μάχη κυριολεκτικά ψήφο-ψήφο με το συνδυασμό του Μανώλη Φραγκούλη λίγο πριν την ολοκλήρωση της καταμέτρησης.Εκτός κούρσας ο νυν Δήμαρχος Θεοδόσης Καλαντζάκης.

Δεύτερη εβδομάδα και για τον Δήμο Αγίου Νικολάου με τον Θωμά Χαριτάκη και το Μανώλη Μενεγάκη να διεκδικούν τον Δημαρχιακό Θώκο.

Με ενσωμάτωση του 98,83% των εκλογικών τμημάτων στο δήμο Αγίου Νικολάου, ο Μανώλης Μενεγάκης προηγείται με ποσοστό 36,36%, ακολουθεί με 34,61% ο Θωμάς Χαριτάκης. Οι δυο υποψήφιοι θα αναμετρηθούν στο δεύτερο γύρο την Κυριακή 15 Οκτωβρίου. Στην τρίτη θέση είναι ο Χάρης Αλεξάκης με ποσοστό 23,53% και ακολουθεί ο Γιώργος Φιλιππάκης με 5.50%.

Μια εύκολη νίκη για το νυν Δήμαρχο Σητείας Γιώργο Ζερβάκη με καταμερισμένο το 89,87 των εκλογικών τμημάτων κατάφερε να πάρει 78,21 έναντι του Συμεωνίδη Συμεών που πέτυχε 22,79%. Ποσοστό που καταγράφεται ως ένα από τα υψηλότερα σε αυτές τις εκλογές.

Ρεπορτάζ: Ιάσων Ταβλάς

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση