Live οι Αυτοδιοικητικές Εκλογές στην ΕΡΤ: Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις – Στο 44,6% η συμμετοχή

[364094] ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 / ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η ΕΡΤ ζει στον παλμό των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και με το σύνολο του δημοσιογραφικού και τεχνικού επιτελείου της φωτίζει όλες τις πτυχές της εκλογικής μάχης στους μεγάλους δήμους της χώρας, αλλά και στην Περιφέρεια, καθώς διαθέτει ανταποκριτές και στις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας.

Η εκλογική βραδιά ξεκίνησε στο ΕΡΤNEWS (με παράλληλη μετάδοση από την ΕΡΤ1 στις 18:00). Στο στούντιο ο Γιώργος Κουβαράς, ο Απόστολος Μαγγηριάδης και η Αντριάνα Παρασκευοπούλου, με καλεσμένους πολιτικούς, αναλυτές, δημοσιογράφους και καλλιτέχνες, θα σχολιάζουν, έως αργά το βράδυ, τα αποτελέσματα, αλλά και θα παρουσιάσουν όλες τις αναλύσεις και εκτιμήσεις για την επόμενη ημέρα.

Και σε αυτές τις εκλογές, η ΕΡΤ σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ και την εταιρεία δημοσκοπήσεων και ερευνών Palmos Analysis, προσφέρει στους τηλεθεατές έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση, μέσα από την πιο άρτια και σύγχρονη τεχνολογία με τη χρήση διαδραστικών γραφημάτων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος σε δηλώσεις του τόνισε ότι μέχρι τις 17:30 η συμμετοχή των πολιτών έφθασε το 44,6%.

Μετά τις 22:00 η πρώτη εκτίμηση

Αμέσως μόλις κλείσουν οι κάλπες στις 19:00 θα αρχίσουν να φτάνουν τα πρώτα αποτελέσματα από τα πιο μικρά εκλογικά τμήματα με λίγους εγεγγραμένους. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στα μονού αριθμού εκλογικά τμήματα θα ανοίγουν πρώτα την κάλπη των δημοτικών εκλογών ενώ στα ζυγού αριθμού εκλογικά τμήματα θα ανοίγει η κάλπη των περιφερειακών εκλογών. Αυτό θα γίνει για να υπάρχει συνολικά εικόνα. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα στέλνουν τα αποτελέσματα με τα tablet.

Εκτίμηση αναμένεται στις 22:00 – 22:20 από την Singular Logic για τις 13 περιφέρειες και τους 6 μεγαλύτερους δήμους.
Για τη σταυροδοσία θα υπάρχει σαφής εικόνα -ειδικά για τους μεγάλους δήμους- μέχρι τα μεσάνυχτα, οπότε και θα προχωρά η εσνωμάτωση.

Εκλέγεται ο συνδυασμός που συγκεντρώνει ποσοστό 43% συν μία ψήφο επί των έγκυρων ψηφοδελτίων. Εφόσον δεν επιτευχθεί αυτό το ποσοστό, θα ακολουθήσει Β’ γύρος την επόμενη Κυριακή ανάμεσα στους δύο πρώτους συνδυασμούς.

Η ψήφος και τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών

Το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν και οι πολιτικοί αρχηγοί, στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα προς τους πολίτες. 
Στις δηλώσεις τους, κάλεσαν τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες, υπενθυμίζοντας στους ψηφοφόρους το διακύβευμα των εκλογών.

Στις 12:00 έφθασε στο 21ο Γενικό λύκειο Αθηνών η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλάροπούλου. Μέχρι να ψηφίσει αντάλλαξε λίγες κουβέντες με απλούς πολίτες, ενώ αποχώρησε χωρίς να κάνει κάποια δήλωση.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση