Δ. Αβραμόπουλος: Η αξιολόγηση δεν πρέπει να γίνεται με κομματικά κριτήρια – Ο δήμαρχος έχει προσωπική σχέση με τους πολίτες

Αβραμόπουλος

«Η αξιολόγηση δεν πρέπει να γίνεται αυτή τη στιγμή με κομματικά κριτήρια. Διότι ο δήμαρχος – το έχω δει το έργο στο παρελθόν – έχει μια προσωπική σχέση με τους πολίτες. Συνεπώς, ξεκινάει η αξιολόγηση με το κατά πόσο ο δήμαρχος έκανε ή δεν έκανε τη δουλειά του, όπως θα την περίμενε ο πολίτης. Σε ό, τι αφορά την εξάρτησή του από την αποκαλούμενη κεντρική εξουσία, ο Δήμος έχει αρμοδιότητες, αλλά με τις μεγάλες αλλαγές που συντελέστηκαν τα τελευταία χρόνια είναι πιο περιορισμένες. Περισσότερες έχει η Περιφέρεια» τόνισε ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Είναι σημαντικό σε κάποια στιγμή να προχωρήσουμε σε μια ουσιαστική μεταρρύθμιση» διευκρίνισε ο κ. Αβραμόπουλος, για το πρόβλημα που υπάρχει στο διαχωρισμό αρμοδιοτήτων μεταξύ περιφερειών και δήμων. «Κάθε φορά όλα αυτά που έγιναν στο παρελθόν, είτε κατακερματίζουν την αυτοδιοίκηση, είτε την αποδυναμώνουν, είτε την ενίσχυαν ενόψει των επόμενων εκλογών», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση