Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 : «Στοίχημα» για τα κόμματα η επικράτηση στις 13 περιφέρειες – Το κλίμα λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες

[364094] ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 / ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Σήμερα ολόκληρη η χώρα βρίσκεται στις κάλπες και «στοίχημα» για όλα τα κομματικά επιτελεία είναι η επικράτηση στις 13 περιφέρειες και στους δήμους. Τι συμβαίνει και ποιο είναι όμως το κλίμα στα γραφεία των κομμάτων πριν κλείσουν οριστικά οι κάλπες;

Για την ΝΔ, αυτές οι εκλογές έχουν πολιτική χροιά, χωρίς κομματικά χαρακτηριστικά. Αισιόδοξο είναι το κλίμα και υπάρχει ελπίδα για επικράτηση στους περισσότερους δήμους.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να φτάσει μετά τις 19:00 στο γραφείο της ΝΔ και θα ακολουθήσει δήλωσή του, όταν θα υπάρχει μια πιο σαφής εικόνα των αποτελεσμάτων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όλο το προηγούμενο διάστημα έχει «οργώσει» όλη σχεδόν τη χώρα, προκειμένου να εκφράσει την στήριξη του στους υποψηφίους που φέρουν το γαλάζιο χρίσμα.

ΣΥΡΙΖΑ

Από την άλλη, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ήδη από τις 17:30 ο Πρόεδρος του κόμματος, κ. Κασσελάκης. Η βασική στόχευση της Κουμουνδούρου όσον αφορά τις σημερινές αυτοδιοικητικές εκλογές, είναι να καταγράψει ως δικό της κέρδος τη δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές. Θα επιδιώξει, μετά από δύο σκληρές ήττες στις εθνικές εκλογές, να διατηρήσει τις δυνάμεις του ο ΣΥΡΙΖΑ, να διατηρήσει τα ποσοστά του.

Διπλό ήταν το μήνυμα από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κασσελάκη, για την αυτοδιοικητική κάλπη. Ζήτησε τους πολίτες να καταψηφίσουν και να τιμωρήσουν την αλαζονεία των αιρετών της Νέας Δημοκρατίας και έδωσε σήμα την ερχόμενη Κυριακή να υποστηριχθούν, όπως είπε, οι προοδευτικοί υποψήφιοι. Αυτό σημαίνει ότι έκανε ένα πρώτο άνοιγμα προς την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΣΟΚ

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, περιμένουν τα αποτελέσματα, ώστε να γίνει τελικά η αποτίμηση από το εκλογικό επιτελείο του κόμματος.

«Τα μηνύματα θα είναι για όλους», έχει πει ο κ. Ανδρουλάκης, οπότε αναμένουμε να δούμε πώς θα αξιολογήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Αυτό πάντως που σημειώνουν στη Χαριλάου Τρικούπη είναι ότι από τις σημερινές αυτοδιοικητικές εκλογές αναμένουν να εκλεγούν οι αυτοδιοικητικοί, ικανοί, άξιοι άνθρωποι, οι οποίοι μπορούν να εκπροσωπήσουν τους πολίτες και να αντιμετωπίσουν τα καθημερινά προβλήματα που έχουν, αλλά ζητούν παράλληλα από τους πολίτες, με την ψήφο τους να απορρίψουν ένα πελατειακό μοντέλο ανάπτυξης που έχει αποτύχει, όπως έχει σημειώσει ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έφτασε στα γραφεία του κόμματος, ενώ νωρίτερα είχε πάει στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου και ψήφισε.

ΚΚΕ

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ που «όργωσε» όλη την Ελλάδα κατά τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής εκστρατείας για να στηρίξει τους υποψηφίους της Λαϊκής Συσπείρωσης με τις δηλώσεις του, εξέφρασε και αυτός την αισιοδοξία του για την βελτίωση της θέσης του κόμματος.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «θα ανθίσουν πολλά γαρύφαλλα της Λαϊκής Συσπείρωσης σε αυτές τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές».

Σημειώνεται πως ο Γραμματέας του κόμματος είναι αυτή την ώρα στον Περισσό, στις εγκαταστάσεις της έδρας του Κομμουνιστικού Κόμματος, όπου με συνεργάτες του θα παρακολουθήσει τα εκλογικά αποτελέσματα και το πώς θα εξελιχθεί αυτή η εκλογική βραδιά.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα κινήθηκε γενικότερα με τη στρατηγική ότι είναι το μόνο κόμμα που κάνει πραγματική αντιπολίτευση υπέρ των λαϊκών συμφερόντων και δεν θέλει δημάρχους που θα είναι «υπηρέτες συμφερόντων», αλλά θα είναι «υπηρέτες του λαού».

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση