Μετά τον Φατίχ Ακίν και ο Ελβετός σκηνοθέτης Αλεξάντερ Ο. Φιλίπ στο 11ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Πριν λίγες μέρες σας ενημερώσαμε ότι αυτός ο πολύ ενδιαφέρον νέος θεσμός που μετρά μόλις 11 χρόνια, θα φιλοξενήσει τον Φατίχ Ακίν στο πλαίσιο της διοργάνωσης του. Τώρα στο line up του προστέθηκε μια ακόμα πολύ σημαντική προσωπικότητα του διεθνούς καλλιτεχνικού στερεώματος.

Ο Ελβετός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Αλεξάντερ Ο. Φιλίπ, γνωστό για τα ντοκιμαντέρ «Doc of the Dead», «The People vs. George Lucas» και «78/52» (μια ματιά χωρίς προηγούμενο στην εικονική σκηνή στο ντους στην ταινία «Ψυχώ» (1960) του Alfred Hitchcock, τον «άνθρωπο πίσω από την κουρτίνα» και τον επί της οθόνης φόνο που άλλαξε βαθιά την πορεία του παγκόσμιου κινηματογράφου), θα βρίσκεται στην Κρήτη για την προβολή του ντοκιμαντέρ του «78/52» την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023 και θα συνομιλήσει με το κοινό. Η ταινία αναλύει και εμπνέεται από τα 52 cut του Χίτσκοκ στην εμβληματική ταινία «Ψυχώ» στη γνωστή σκηνή του μπάνιου.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, δεκατέσσερα  εργαστήρια και master classes προσφέρονται δωρεάν στο κοινό και τους καλεσμένους, από τις 18 έως και τις 28 Οκτωβρίου 2023 , στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δελτίο τύπου: «Για μια ακόμη χρονιά στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων υπάρχει ένα μεγάλο τμήμα που προσφέρεται με εργαστήρια και master classes διεθνούς επιπέδου με θέματα με θεματικές κινηματογράφου, εκπαίδευσης, animation, δικαιωμάτων κ.α.. Γνωστοί κινηματογραφιστές, έμπειροι εκπαιδευτικοί, συνεργάτες από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (τμήμα Γραφιστικής και  οπτικής επικοινωνίας ), το Εργαστήριο Διαδραστικών Τεχνών (InArts) του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας (ΤΤΗΕ) του Ιονίου Πανεπιστημίου (ΙΠ), τον εκπαιδευτικό όμιλο Τέχνης, Design & Media  ΑΚΤΟ, μέλη του Δικτύου Συνεργατικών Σχολείων Χανίων και της Παιδαγωγικής Ομάδας «Το Σκασιαρχείο, καθώς εκπαιδευτικοί συνεργάτες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων  μεταφέρουν γνώσεις και εμπειρία στους φίλους του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων  ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ.

Αναλυτικές πληροφορίες, περιγραφές εργαστηρίων και δηλώσεις συμμετοχής ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ

στο  https://chaniafilmfestival.com/masterclass2023/ 

Το 11ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και τα Εκπαιδευτικά του Προγράμματα τελούν υπό την Αιγίδα:
των Υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού

Υποστηρίζονται από τη Βουλή των Ελλήνων, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Αποτελούν συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, των Δήμων Χανίων και Πλατανιά, της ΚΕΠΠΕΔΗΧ –ΚΑΜ και του Πνευματικού Κέντρου Χανίων. Όλα αυτά σχεδιάζονται και υλοποιούνται από την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης και πραγματοποιούνται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σε όλες οι δράσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων είναι με Ελεύθερη Είσοδο και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ.

http://www.chaniafilmfestival.com

www.ertnews.gr

Συντακτική Ομάδα ertnews.gr