Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Έντονη κακοκαιρία με κίνδυνο πλημμυρών

Οι ισχυρές, επίμονες βροχές καταστούν τις πλημμύρες πρώτο κίνδυνο στην τρέχουσα κακοκαιρία, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Εως και την Τετάρτη οι μεγάλοι όγκοι νερού θα πρέπει να μας κρατήσουν σε επιφυλακή.

Πιο αναλυτικά, την Tρίτη περιμένουμε αρκετή συννεφιά με πολλές βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε όλη τη χώρα. Πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα σε Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια, Πιερία, Φθιώτιδα και Φωκίδα. Οι άνεμοι ανατολικοί – βορειοανατολικοί 5 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς, εως 30 μόνο στο Αιγαίο.

Στην Αττική περιμένουμε βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί εως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 εως 25 βαθμούς.

Και στην Θεσσαλονίκη θα εχουμε πρόσκαιρες βροχές πιθανώς και καταιγίδες. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί εως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 24 βαθμούς.

Την Τετάρτη ο καιρός στα βόρεια θα βελτιωθεί, στα υπόλοιπα όμως οι ισχυρές βροχές  και οι καταιγίδες θα επιμείνουν.  Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις εως 7 με 8 μποφόρ τοπικά. Η θερμοκρασία θα ανέβει στη βόρεια Ελλάδα.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι βελτιωμένος παντού, χωρίς να διαφαίνεται άλλη κακοκαιρία, με τη θερμοκρασία να επανέρχεται σε πιο φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Οι βοριάδες πάντως στο Αιγαίο θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένοι.
Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Συντακτική Ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση