Το ΚΘΒΕ συνεχίζει με “Τρωάδες” και ΜΠΑΝΤΑΡισμένους

Τρωαδες

H τραγωδία του Ευριπίδη «Τρωάδες», σε μετάφραση Θόδωρου Στεφανόπουλου και σκηνοθεσία του Χρήστου Σουγάρη, την οποία παρακολούθησαν μέχρι σήμερα περισσότεροι από 27.000 θεατές και μετά το θρίαμβο στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και τις αποθεωτικές κριτικές, επιστρέφει για μια τελευταία παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Θέατρο Δάσους από όπου ξεκίνησε, στις αρχές Ιουλίου, με δυο sold out, την καλοκαιρινή της περιοδεία.

Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, το κοινό θα παρακολουθήσει στο Θέατρο Δάσους στις 21:00, ένα έργο εξαιρετικά επίκαιρο και προφητικό αφού ο Ευριπίδης, «μιλάει» για όσα συμβαίνουν ακόμα και σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Αστέρης Πελτέκης καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης και παραστάσεις στην Αθήνα, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου – Βύρωνας, στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» και την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, στο Κηποθέατρο Παπάγου.

Επίσης το ΚΘΒΕ δίνει και φέτος το παρόν στα «Μερκούρεια 2023», που διοργανώνει ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών με μια δροσερή μετ- επιθεώρηση που ενθουσίασε όσους την παρακολούθησαν πρόσφατα στην ταράτσα του Βασιλικού Θεάτρου, στο Cafe Θέα/tro όπου παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία, την «E-pass ή επί τας» των ΜΠΑΝΤΑρισμένων.

Πρόκειται για ένα πάρτι, με χιούμορ, σάτιρα και αγαπημένα τραγούδια, το οποίο θα απολαύσει και πάλι το κοινό, την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Νεάπολης- Συκεών «Μερκούρεια 2023».

www.ertnews.gr

Βασίλης Καραμπάσης