Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Έρχεται ισχυρό μελτέμι το Σαββατοκύριακο – Μεγάλη η πιθανότητα βροχών τη νέα εβδομάδα

KAIROS-8

Με ζεστό καιρό ξεκινά ο Σεπτέμβρης. Ενισχύεται ο βοριάς το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Παράλληλα, δεν αποκλείονται οι πρώτες οργανωμένες βροχές του φθινοπώρου στις αρχές της νέας εβδομάδας.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή περιμένουμε παροδικές νεφώσεις κυρίως στα νότια και λίγες βροχές το μεσημέρι στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 32 με 34 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε λίγη παροδική συννεφιά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς.

Το Σάββατο θα περάσει με αρκετό ήλιο και ίσως λίγες μπόρες στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι βοριάδες θα ενισχυθούν στο Αιγαίο στα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο στα δυτικά. Το ισχυρό μελτέμι στο Αιγαίο θα επιμείνει και την Κυριακή.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία από την Δευτέρα και κυρίως την Τρίτη ο καιρός θα καταστεί αρκετά βροχερός σε μεγάλο μέρος της χώρας με πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Συντακτική Ομάδα ertnews.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση