UEFA Super Cup: Υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης η Μάντσεστερ Σίτι – Συνελήφθη Αλγερινός έξω από το στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης»

[362971] SUPER CUP 2023 / ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ - ΣΕΒΙΛΛΗ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Στη σύλληψη 23χρονου Αλγερινού πριν από την έναρξη του αγώνα του UEFA Super Cup μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Σεβίλλης στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» προχώρησε η αστυνομία. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ κατά την διάρκεια των προελέγχων έξω από την θύρα 1 του γηπέδου βρέθηκε στην κατοχή του 23χρονου μαχαίρι και συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Στη διαδικασία των πέναλτι κρίθηκε ο τίτλος της υπερπρωταθλήτριας Ευρώπης . Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, επικράτησε 5-4 της Σεβίλης στα πέναλτι (1-1 στα 90′) και κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Τελικά ήταν ο Γκουντέλι αυτός που έχασε την πέμπτη εκτέλεση της Σεβίλλης, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι. Και με 5-4 η Μάντσεστερ Σίτι πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου της υπερπρωταθλήτριας Ευρώπης.

SUPER CUP 2023 / ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ – ΣΕΒΙΛΛΗ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Ο Εν-Νεσίρι άνοιξε το σκορ για τους Ισπανούς και ο Πάλμερ ισοφάρισε για τους πρωταθλητές Ευρώπης, στο τελικό 1-1 της κανονικής διάρκειας. Όλα αυτά μπροστά στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Αλεξάντερ Τσέφεριν στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» του Φαλήρου.

Είναι η τέταρτη φορά που ο Πεπ Γκουαρντιόλα φτάνει στο τρόπαιο  του UEFA Super Cup, έχοντας κατακτήσει  και τις τρεις προηγούμενες φορές που έφτασε σε αυτό, με την Μπαρτσελόνα το 2009 και το 2011 και με την Μπάγερν Μονάχου το 2013.  Για τη εξαιρετική-απόψε-Σεβίλλη συνεχίστηκε η… κατάρα , αφού  έχει χάσει  σαν φιναλίστ του UEFA Super Cup πιο συχνά από οποιαδήποτε άλλη ομάδα, πέντε  φορές (2007, 2014, 2015, 2016 και 2020), έχοντας κερδίσει την πρώτη της, το 2006.

SUPER CUP 2023 / ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ – ΣΕΒΙΛΛΗ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση