Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση πυροδοτούν τα αιματηρά γεγονότα στη Ν. Φιλαδέλφεια

[362861] ΕΠΕΙΣΟΔΕΙΑ ΑΠΟ ΚΡΟΑΤΕΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΝΕΚΡΟ ΟΠΑΔΟ ΤΗΣ ΑΕΚ. (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Σφοδρή κριτική ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τα αιματηρά επεισόδία στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι παραμένει εξαφανισμένος, ενώ το ΠΑΣΟΚ επιμένει να ζητά την παραίτηση Οικονόμου. Μήνυμα μηδενικής ανοχής σε λάθη και παραλείψεις, στέλνει η κυβέρνηση, διαμηνύοντας πως οι ευθύνες θα αποδοθούν.

Θα γίνει απόδοση ευθυνών και θα υποστούν τις ανάλογες συνέπειες όσοι εμπλέκονται σε όσα συνέβησαν και οδήγησαν στη δολοφονία του νεαρού οπαδού, είναι το μήνυμα από την κυβέρνηση κι ενώ αναγνωρίζεται πως υπήρξαν σοβαρά επιχειρησιακά λάθη από την Ελληνική Αστυνομία.

«Έχει τοποθετηθει ο αρμόδιος υπουργός δεν υπάρχει καμια αμφιβολία ότι υπήρχε σοβαρή αβλεψία και αρρυθμία και αναποτελεσματικότητα της ΕΛΑΣ[…] ναι, προφανώς υπάρχεi το ζήτημα των προσωπικών ευθυνών αλλά πέρα και πάνω από το ζήτημα των προσωπικών ευθυνών το σημαντικό είναι να δει κανένας αν υπάρχουν προβλήματα στην συστημική λειτουργία» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον Σκάι.

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπολύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, έχοντας ζητήσει παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορησε τον πρωθυπουργό ότι είναι εξαφανισμένος, ενώ η χώρα συγκλονίστηκε από την άγρια δολοφονία.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κωφεύει και ο πρωθυπουργός και ο υπουργός δεν μπορούν να απουσιάζουν από αυτή τη συζήτηση[…] νομίζω ότι υπάρχει σοβαρότατο ζήτημα πολιτικό, δεν μπορεί να κρύβεται ο υπουργός και πρέπει να μας δοθούν απαντήσεις γιατί δεν έκαναν τίποτα ενώ ήξεραν το δολοφονικό σχέδιο που ετοίμαζαν οι νεοναζί χούλιγκαν» τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, η κριτική περί ανυπαρξίας σχεδίου επιχειρησιακής δράσης.

«Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι αυτή η διακριτική παρακολούθηση εξελίχθηκε σε ένα φιάσκο, σε ένα φιάσκο όμως μιας αστυνομίας η οποία έχει να επιδείξει έργο» υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Σιμόπουλος.

«Υπάρχει θέμα εθνικής ασφάλειας, το να μπαίνουνε 200 άνθρωποι από μία ξένη χώρα οπλοφορώντας και να σκοτώνουν έναν Έλληνα πολίτη στο κέντρο της πρωτεύουσας Είναι θέμα πολύ σοβαρό» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, μιλώντας στην ΕΡΤ1.

«Δεν νιώθει κανείς την ανάγκη με ευθιξία ελάχιστη να θέσει την πολιτική του παραίτηση για την πολιτική του ευθύνη στη διάθεση της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού» τόνισε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύη Λιακουλή.

«Μία ναζιστική εγκληματική συμμορία διασχίζει τρεις χώρες, φτάνει στην Ελλάδα ανενόχλητη δολοφονεί, δεν μπορεί αυτό το γεγονός να κρυφτεί πίσω από μία συζήτηση περί οπαδικής βίας» υπογράμμισε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός.

Για «προκλητική αφωνία του Πρωθυπουργού και της Προέδρου της Δημοκρατίας ενώ η Ελλάδα συνταράσσεται από δολοφονίες Ελλήνων» κάνει λόγο η Ελληνική Λύση.

«Τα στοιχεία που δημοσιεύονται αποκαλύπτουν άλλη μια υπόθεση του “πάμε κι όπου βγει”, με θύμα την ανθρώπινη ζωή» αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Κοινός τόπος των θέσεων των κομμάτων η επιβολή αυστηρής τιμωρίας στους ενόχους.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

www.ertnews.gr

Συντακτική Ομάδα ertnews.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση