Λέσβος: Επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης Δ. Καιρίδη σε δομές φιλοξενίας αιτούντων ασύλου

366000439_942728863497187_7146827440979095547_n

Στη Λέσβο βρίσκεται σήμερα ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης. Στο νησί του ανατολικού Αιγαίου που πλήττεται από την μεταναστευτική κρίση, ο υπουργός θα επισκεφθεί δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλου, το χώρο κατασκευής της νέας δομής τη Βάστρια, ενώ θα έχει επαφές με πολιτικούς τοπικούς παράγοντες και φορείς που εμπλέκονται σε ζητήματα διαχείρισης του μεταναστευτικού ζητήματος.

Όπως μετάδωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Δήμητρα Λαχουρή, ο Υπουργός Δημήτρης Καιρίδης βρίσκεται στο ΚΕΔ στο Μαυροβούνι, όπου ενημερώνεται από τον διοικητή του ΚΕΔ κ. Κατεμνίδη.

Φιλοξενία παιδιών

Αμέσως μετά ο Υπουργός θα επισκεφθεί την Ηλιαχτίδα, έναν ξενώνα, όπου φιλοξενούνται παιδιά ηλικίας από 0 έως 18 ετών. Συνολικά στη δομή φιλοξενούνται 117 παιδιά κάποια από τα οποία παραμένουν στη Λέσβο, αφού είτε σπουδάζουν, όπως ο 18χρονος Μετίν, ο οποίος έδωσε εξετάσεις για να εισαχθεί στο πειραματικό λύκειο Μυτιλήνης, ενώ κάποια άλλα γίνονται μεταφραστές.

Φιλοξενία 2800 στο ΚΕΔ στο Μαυροβούνι

Σήμερα στο ΚΕΔ διαμένουν 2800 άτομα. Από αυτά 400 άτομα είναι αναγνωρισμένα, οπότε θα συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την ενδοχώρα ή όπου επιθυμούν. Παράλληλα 1600 άτομα είναι οι αιτούντες άσυλο, εκ των οποίων ένα τρίτο είναι παιδιά. Πρόκειται κυρίως για ανθρώπους που προέρχονται από τις Υποσαχάριες χώρες, της Ερυθραίας, του Σουδάν, της Σομαλίας την Υεμένη, και το Αφγανιστάν.

Στις δύο το μεσημέρι ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου θα συναντηθεί με το Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί με το μεταναστευτικό στο νησί, η οποία όμως έχει βελτιωθεί πολύ σημαντικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Αύξηση 200% στις μεταναστευτικές ροές

Αύριο ο κ. Καιρίδης θα επισκεφθεί την νέα δομή που κατασκευάζεται στην Βάστρια. Σημειώνεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο και μετά οι μεταναστευτικές ροές έχουνε αυξηθεί σε σύγκριση με πέρυσι κατά 200 %.

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Λαχουρή

www.ertnews.gr

Δήμητρα Λαχουρή
image}

Αφήστε μια απάντηση